Foto: DELFI
Latvijas upēs aizvien turpina pazemināties ūdenslīmenis, taču vairāku upju palienes vēl aizvien ir applūdušas, informē Valsts vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Daugavā Baltkrievijas teritorijā ūdens līmenis pazeminās ar intensitāti 6 - 30 centimetri diennaktī, bet Latvijas teritorijā - ar intensitāti 12-28 centimetri.

Gaujā ūdesn līmenis krīt ar intensitāti 5 līdz 27 centimetri diennaktī, Lielajā Juglā 37 centimetri, pārējās Latgales un Vidzemes upēs - 3-18 centimetri. Zemgales upēs ūdens pazeminās ar intensitāti 4-16 centimetri diennaktī, Kurzemes upēs - ar ātrumu 6-11 centimetri diennaktī.

Kopš palu maksimuma Daugavā Piedrujas - Jēkabpils posmā līmenis jau pazeminājies par 0,4 - 1,6 metriem, Aiviekstē par 0,1-0,5 metriem, Lielajā Juglā par 3,2 metriem, Gaujā par 0,3-1,7 metriem. Tomēr joprojām applūdušas ir Aiviekstes palienes, Daugavas palienes pie Līksnas un Gaujas palienes pie Carnikavas.

Ūdens temperatūra ceturtdienas rītā Vidzemes un Latgales upēs bija 5 līdz 8 grādi, Kurzemes upēs 6 līdz 9 grādi, bet Zemgales upēs 7 līdz 10 grādu robežās.

Tuvākajās dienās upēs pārsvarā turpināsies ūdens līmeņu pazemināšanās, pie Carnikavas ūdens līmenis pazemināsies zem palieņu applūšanas līmeņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!