Foto: LETA

Ogres novada pašvaldība aprēķinājusi, ka aptuvenie oktobra plūdu radītie zaudējumi ir 883 000 eiro, informē Ogres novada pašvaldība.

Plūdu laikā ir cietuši pašvaldības īpašumā esošie infrastruktūras objekti kā ielas, ceļi, caurtekas, grāvji, dambis, applūduši vismaz 120 īpašumi, no kuriem apmēram 50 ir dzīvojamās mājas.

Aptuvenais zaudējumu apmērs pašvaldības īpašumā esošo infrastruktūras objektu atjaunošanai Ogres novadā ir 632 809 eiro, iedzīvotāju mājokļu atjaunošanai aptuvenais zaudējumu apmērs – 250 000 eiro, līdz ar to kopējais aptuvenais zaudējumu apmērs Ogres novadā – 882 809 eiro.

Ogres novada pašvaldības izpilddirektora vietnieks Pēteris Špakovskis uzsver, ka šie aprēķini ir aptuveni, speciālisti turpina veikt zaudējumu aprēķināšanu.

"Precīzs zaudējumu apmērs būs zināms tad, kad visi īpašumi būs apsekoti. Šim darbam būs nepieciešama vēl vismaz nedēļa," norāda Špakovskis.

Ogres novada pašvaldības izpilddirektors aicina iedzīvotājus, kuru īpašumi ir cietuši plūdos Urgas upes apkaimē, vērsties pašvaldībā ar iesniegumu, pēc kura arī īpašumus apsekos pašvaldības speciālists, lai varētu veikt precīzus zaudējumu aprēķinus.

Pašvaldība norāda, ka līdz 22. oktobrim pašvaldībā saņemti 19 iedzīvotāju iesniegumi par radītajiem zaudējumiem plūdu laikā Urgas upes apkaimē.

Pašvaldība plāno izmaksāt sociālās palīdzības pabalstus līdz 356 eiro vienai ģimenei.

Pašvaldība informāciju par šiem zaudējumu aprēķiniem 22. oktobra, trešdienas, rītā ir nosūtījusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, savukārt pieprasījums segt šos līdzekļus no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" tiks nosūtīts līdz šī gada 7. novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!