Foto: Shutterstock

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) bažījas par dzīvesvietas atrašanu Latvijā esošajiem patvēruma meklētājiem, kas saņēmuši bēgļa avi alternatīvās personas statusu.

Kā ceturtdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja PMLP pārstāve Maira Roze, ar pirmajiem Latvijā nonākušajiem patvēruma meklētājiem strādāt ir viegli, jo viņi paši vēloties integrēties, ir atvērti un vēlas palīdzēt. Taču bažas rada dzīvesvietas jautājums. Proti, PMLP joprojām satraucas par dzīvesvietas atrašanu tiem patvēruma meklētājiem, kuru saņem statusu.

Pārvaldes aplēses liecina, ka maijā Latvija varētu uzņemt vēl divas patvēruma meklētāju grupas. Tie būtu aptuveni 20 līdz 30 cilvēki, atzina Roze. Vienlaikus viņa norādīja, ka patvērumu Latvijā lūdz ne tikai tie, kuriem šādu statusu var piešķirt, bet arī tie, kuriem tā piešķiršanai nav pamata.

PMLP informācija liecina, ka Latvijā patvērumu lūdz gan vjetnamieši, gan gruzīni. Taču šīm personām iemeslu piešķirt patvērumu nav pamata.

Jau ziņots, ka 28. aprīlīnPilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) paziņojusi lēmumu par alternatīvā statusa piešķiršanu pirmajām divām pārvietotajām ģimenēm no Grieķijas, kas februāra sākumā ieradās Latvijā saistībā ar Eiropas Savienības (ES) pārvietošanas programmu.

Ģimene no Eritrejas atradusi dzīvesvietu, savukārt ģimenei no Sīrijas dzīvesvieta vēl tiek meklēta un tā patlaban vēl uzturas patvēruma meklētāju centrā Muceniekos. Abas ģimenes par prioritāti uzskatot latviešu valodas apgūšanu un turpmāk vēloties dzīvot un strādāt Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!