Policija īslaicīgi aizturējusi vismaz divas personas, kas pirmdienas pēcpusdienā vēlējās traucēt iecerēto atbalsta gājienu Gruzijai.
Aizturētie vietā, kur sākās gājiens, izkliedza dažādus saukļus, piemēram, "Staļins arī bija gruzīns", par ko viņus sašutušie Gruzijas atbalstītāji izgrūda no pūļa un iestūma policistu rokās. Īsi pirms tam vairāki policijas darbinieki aiz drēbēm turēja vēl vienu iereibušu vīrieti.

Savukārt Valsts policijas pārstāve Sigita Pildava skaidroja, ka policija neesot aizturējusi nevienu personu, kas būtu traucējusi sabiedrisko kārtību gājiena laikā.
Viņa stāstīja, ka vīrietis, kuru policisti aizturēja pasākuma laikā, nebija saistīts ar gājienu. Viņš bija dzēris, bet nav iesaistījies pasākumā.

"Gājiens ir beidzies miermīlīgi. Saistībā ar gājienu VP darbinieki nevienu personu šodien nav aizturējuši," norādīja Pildava.

Gājienā devās vairāk nekā 1000 Gruzijas atbalstītāju. Gājienam pa priekšu tika nesti simboliski zārciņi, fotogrāfijas no karadarbības zonas Krievijā, gājienu arī pavadīja raudoša sieviete.

Gājienā iejaucās arī vairāki jaunieši, kas rokās turēja Krievijas karogus, un izraisījās neliela sadursme ar vienu no gājiena dalībniekiem, kas nesa simbolisku zārciņu. Uz īsu brīdi arī iejaucās policija, kas izšķīra incidentā iesaistītās personas.

Gājiena noslēgumā pie Gruzijas vēstniecības tika nolikti vairāki simti baltu rožu un aizdegts desmitiem svecīšu.
Gruzijas vēstniecības pārstāvji bija ļoti aizkustināti, un daudzu acīs bija manāmas asaras. Gruzijas pārstāvji norādīja, ka ir ļoti pateicīgi Latvijas tautai par pausto atbalstu.

Gruzijas atbalstītāji skandēja dažādus saukļus un dziedāja dažādas latviešu patriotiskas dziesmas. Tika nodziedāta arī Latvijas himna.

Pasākumu pieskatīja vairāki desmiti policistu, kuriem lielas grūtības sagādāja satiksmes organizēšana Raiņa bulvārī, jo daudzi cilvēki vēlējās doties pāri ielai un nolikt ziedus pie vēstniecības.

Kā ziņots, akcija sākās ar gājienu no Brīvības pieminekļa līdz Krievijas vēstniecībai. Gājienam pa priekšu tika nesti simboliski zārciņi, fotogrāfijas no karadarbības zonas, gājienu arī pavadīja raudoša sieviete.

Pie Krievijas vēstniecības tika skandēti dažādi saukļi - Krievija tika saukta par okupantiem, agresoriem, tika skandēti arī tādi saukļi kā "Ārā, krievi!", "Tankus prom no Gruzijas!" un citi.

Akciju mēģināja traucēt vairāki Krievijas atbalstītāji, ar kuriem pasākuma dalībniekiem izraisījās asa vārdu pārmaiņa. Pēc kāda laiciņa policija krieviski runājošo jauniešu bariņu aizraidīja ielas otrā pusē.

Akcijā piedalās dažāda gadagājuma cilvēki, viņiem rokās bija baltas rozes, bet vairāki jaunieši uzvilkuši krekliņus ar uzrakstiem "Pamesti = miruši", "Glābiet Gruziju". Ir sagatavoti vairāki plakāti. Iedzīvotāji izrotājušies ar Latvijas un Gruzijas karodziņiem.

Gājiena sauklis ir "Atstāti vieni Kaukāzā", tādējādi atspoguļojot neapskaužamo situāciju, kādā Gruzija šobrīd atrodas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!