Foto: Rīgas Pašvaldības policija

31. maijā pulksten 9.30 Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki devušies uz izsaukumu Krišjāņa Barona ielā, kur kāda māte stiprā alkohola reibumā kopā ar bērnu un klēpja sunīti streipuļojusi pa sabiedriskā transporta pieturvietu, informēja pašvaldības policijā.

Ierodoties norādītajā adresē, policisti sastapuši Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus. Māte stiprā alkohola reibumā gulējusi mediķu busiņā un nav spējusi ne piecelties kājās, ne arī paskaidrot notikušo. Blakus viņai atradusies deviņus gadus vecā meita, kura uzmanījusi līdzpaņemto klēpja sunīti.

Meitene pastāstīja, ka ar māti devušās uz Jelgavu. Tur savukārt bijis plānots vasarnīcā satikt vienu no vecmammām. Pārrunu laikā bērns atklājis, ka diemžēl šī neesot pirmā reize, kad māte aiziet pastaigāties ar suni, bet mājās atgriežas piedzērusies.

Policisti noskaidrojuši tuvāko radinieku tālruņu numurus, lai noskaidrotu, vai kāds no viņiem varētu uzņemties rūpes par meiteni līdz mātes atžirgšanas brīdim.

Viena no vecmammām pastāstījusi, ka dzīvo Rīgā un var uzņemt mazmeitu pie sevis. Meitene nogādāta pie viņas.

Savukārt bērna māte aizturēta un nogādāta dežūrdaļā, kur veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņa ir 4,24 promiļu reibumā. Sievietei noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos tā alkohola reibumā, kas aizskar cilvēka cieņu.

Lietas materiāli saistībā ar bērna tiesību pārkāpumiem nosūtīti Rīgas bāriņtiesai, kā arī RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem izvērtēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!