Festivāla "Positivus" laikā Salacgrīvas apkārtnē, visticamāk, gaidāmi lieli sastrēgumi, savukārt paša festivāla norises vietā kārtību uzraudzīs kopumā 130 policisti, žurnālistiem trešdien pastāstīja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieks Imants Mitrošenko.

"Diemžēl šogad, remontdarbu dēļ, nav iespējams organizēt apbraucamos ceļus Tūja - Limbaži. Arī Alojas apvidū notiek ceļu remonti, tāpēc jārēķinās, ka iespējami sastrēgumi uz autoceļa Rīga - Ainaži," sacīja Mitrošenko. Viņš pauda, ka VP aicina ikvienu, kam nav saistība ar festivālu, piemēram, nepieciešams doties darba darīšanās Igaunijā, izvēlēties citus autoceļus. "Diemžēl Salacgrīva ir vieta, kura ir uz tranzītceļa un nav veiksmīgi apbraucama," sacīja policijas pārstāvis.

Mitrošenko uzsvēra, ka kopumā festivāla uzraudzībā trīs dienu laikā plānots iesaistīt 130 policistus, kas gan nenozīmējot to, ka šāds skaits visu laiku atradīšoties festivāla teritorijā. Tāpat kārtību uzraudzīs arī aptuveni 100 festivāla organizatoru nodrošināti apsardzes darbinieki.

"Prognozējam, ka traucēklis labi pavadīt laiku varētu būt dokumentu un mantu pazaudēšana - policija nodrošinās palīdzību, cilvēki varēs vērsties policijas teltī gan par pazudušām mantām, gan arī par citiem, ar drošību saistītiem jautājumiem. Atrasto mantu saraksts tiks publicētas VP mājaslapā, taču pēc festivāla tās paliks Limbažu policijas iecirknī, kur tās varēs saņemt. Limbažos vēl arvien atrodas mantas no iepriekšējiem festivāliem," sacīja Mitrošenko.

Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieks sacīja, ka policija īpaši aicina cilvēkus parūpēties par sava īpašuma drošību un uz festivālu neņemt līdz "ekstra" lietas - dārgus pulksteņus un citas mantas, kas nav nepieciešamas festivālā. "Policija rūpēsies par garnadžu uzmanīšanu, bet "katram klāt izstāvēt nevaram"," atzina policijas pārstāvis.

Viņš arī norādīja, ka policija, kā katru gadu, rūpīgi sekos arī narkotisko vielu kontrolei festivālā. "Ar katru gadu samazinās narkotiku lietojums festivālā, un cerams, ka arī šogad būs novērojams samazinājums. Es ceru, ka desmitais festivāls būs vispozitīvākais no festivāliem," teica Mitrošenko.

Policijas telts festivālā atradīsies tajā pašā vietā, kur iepriekšējos gados - pie Salacgrīvas vidusskolas. Tajā varot vērsties ikviens, kam ir kādi jautājumi, kas saistīti ar drošību.

Mitrošenko arī pastāstīja, ka "Positivus" laikā kārtību uzraudzīs arī Igaunijas kolēģi, ar kuriem Latvijas likumsargi veiksmīgi sadarbojušies arī iepriekš, kā arī plāno sadarboties Pērnavā notiekošā "Weekend Baltic" festivāla laikā.

Jau vēstīts, ka festivāls "Positivus", kas šovasar svin savu desmito jubileju, notiks Salacgrīvā no 15.līdz 17.jūlijam. Tajā savu dalību, veselības problēmu dēļ, atcēlusi viena no galvenajām māksliniecēm - Elija Goldinga. Taču festivālā uzstāsies Igijs Pops, franču grupa "M83" un daudz citu gan ārzemju, gan pašmāju mūziķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!