Valsts policija prasa Saeimas atļauju administratīvi sodīt Finanšu ministrijas parlamentāro sekretāru Edgaru Putru (ZZS) par ceļu satiksmes negadījumu un atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Policija informēja Saeimu, ka pērn 17.decembrī Putra uz autoceļa Rīga-Liepāja vadīja automašīnu "Honda Accord" tiesību izmantošanas aizlieguma laikā, proti, laikā, kad viņam nebija veikta nepieciešamā veselības pārbaude. Tāpat Putra izvēlējies ceļa un meteoroloģiskajiem apstākļiem neatbilstošu ātrumu un, neievērojot drošu distanci, izraisīja sadursmi ar citu automašīnu. Šīs automašīnas vadītāja bremzējot samazināja ātrumu un apstājās, lai pagrieztos pa kreisi, un notika avārija.

Savukārt šogad 6.februārī Putra ar automašīnu "Audi Q5" pie atļautā ātruma 90 kilometri stundā braucis ar 116 kilometriem stundā. Ņemot vērā iespējamo mērīšanas iekārtas kļūdu, braukšanas ātrums pārsniegts par 22 kilometriem stundā, norāda policija.

Policija prasa Saeimu izdot Putru sodīšanai par šiem pārkāpumiem. Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija par šo jautājumu lems nākamnedēļ, aģentūrai LETA sacīja komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs (S). Viņš arī pauda cerību, ka šis varētu būt pēdējais deputāts, par kura izdošanu administratīvai sodīšanai jālemj komisijai, ņemot vērā plānotos Satversmes grozījumus par atteikšanos no parlamentāriešu administratīvās imunitātes. Šos Satversmes grozījumus Saeima drīzumā varētu sagatavot izskatīšanai galīgajā lasījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!