Foto: LETA
Pēc ceturtdienas traģēdijas uz Vanšu tilta, kur kāds vīrietis uzkāpa tilta virsotnē un no tās nolēca, Valsts policija ir sākusi kriminālprocesu, piektdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Policija noskaidrojusi, ka bojā gājušais ir 1992.gadā dzimis jaunietis, kuram bijušas garīgās veselības problēmas. Vai veselības problēmas bijušas par iemeslu traģēdijai, policija gan pagaidām atturas komentēt.

Jau ziņots, ka piektdien notiks ārkārtas sanāksme, kurā tiks lemts par iespējamiem papildus risinājumiem, lai novērstu līdzīgu gadījumu atkārtošanos un cilvēku kāpšanu Vanšu tilta vantīs.

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dišlere skaidroja, ka kopš 2009.gada tilta vantis tiek noklātas ar speciālu krāsu. Šā gada aprīlī speciālisti esot apsekojuši vantis un secinājuši, ka krāsu nav nepieciešams atjaunot, jo tā darbojas. Tam apliecinājums bijis arī kāds iedzīvotājs, kurš aprīlī nav varējis uzkāpt tiltā, tieši dēļ slīdošajām vantīm.

Dišlere norādīja, ka slīdošā krāsa savulaik izvēlēta, kā labākais risinājums, tomēr ārkārtas sanāksmē tiks izvērtēti dažādi iespējamie risinājumi, lai šāda situācija neatkārtotos. Sanāksmē tikšot lemts par amatpersonu atbildību.


Jau vēstīts, ka ceturtdienas pēcpusdienā kāds vīrietis uzrāpās Vanšu tiltā, no kura viņš nolecis, uzkrītot uz trolejbusa vadiem. Vīrietis pēc kritiena gājis bojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!