Foto: DELFI
Pēc traģiskā gadījumā kinoteātrī "Forum Cinemas", kur sestdien vakarā konflikta laikā nošauts kāds skatītājs, kriminālpolicija varētu ierosināt stingrāku ieroču aprites kontroli.

Valsts policijas Kriminālpolicijas priekšnieks Rauls Kviesītis portālam "Delfi" sacīja, ka pagaidām nav gatavs runāt par konkrētiem priekšlikumiem stingrākai ieroču kontrolei, lai nākotnē nepieļautu līdzīgus gadījumus, tomēr viņš atzina, ka ir nepieciešams apsvērt šādu iespēju.

Viņš akcentēja, ka ieroču aprites likums aizliedz ieroču pielietošanu sabiedriskās vietās. Kviesītis žurnālistiem skaidroja, ka likums atļauj ieroci izmantot, kas nozīmē, piemēram, "padarīt nekaitīgu dzīvnieku", bet ne pielietot, kas nozīmētu, piemēram, šaut uz cilvēkiem. Arī šaut gaisā nozīmētu ieroča pielietošanu, bet tas būtu kvalificējams kā huligānisms.

Kviesītis uzsvēra, ka arī policisti sabiedriskās vietās cenšas neizmantot ieročus, jo tas var būt bīstami daudziem apkārt esošajiem cilvēkiem.

Kviesītis pieļāva, ka sabiedriskajās vietās arī varētu izvietot plakātus vai paziņojumus, kas aizliegtu atrašanos telpās ar ieročiem personām, kurām tie nav nepieciešami dienesta pienākumu pildīšanai.

Policija arī lūdz atsaukties traģiskā notikuma lieciniekus, zvanot pa tālruņiem 67086692 un 67086464.

Jau vēstīts, ka Valsts policijas priekšnieks Artis Velšs pirmdien informēja - uz sestdienas vakarā kinoteātrī "Forum Cinemas" nogalināto vīrieti raidīti četri mērķtiecīgi šāvieni. Konflikta cēlonis bija pārāk skaļa popkorna ēšana. Strīds aizsācies vēl seansa sākumā, tad pierimis taču filmas "Melnais gulbis" beigās 1983.gadā dzimušais vīrietis nošāva 1968.gadā dzimušo blakussēdētāju.

Kāda no aculieciniecēm norādīja, ka filmas beigās no zāles aizmugures pēkšņi atskanējis šāvienam līdzīgs troksnis. Zālē esošie cilvēki bija neizpratnē par notikušo, taču īpaša panika nesekoja, stāstīja lieciniece. Īsi pēc šāviena cilvēki sākuši saukt ārstu, bet iespējamais šāvējs nekur neesot bēdzis.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētais ir Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes doktorants Nikolajs Zikovs, kurš savulaik beidzis Policijas akadēmiju, taču mācījies tur civilā kārtā un nav bijis policists. Noziegumā lietotais ierocis bijis legālas izcelsmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!