Foto: F64
Valsts policijas vajadzībām par gandrīz 250 tūkstošiem latu iepirks 16 jaunus motociklus un motobraucēju aprīkojumu. Tos piegādās konkursa uzvarētājs "BMW" oficiālais izplatītājs Latvijā SIA "BM Auto".

Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis Mareks Matisons portālu "Delfi" informēja, ka policijas vajadzībām iegādāsies 16 pilnībā aprīkotus motociklus, kā arī motociklistu ekipējumu – ķiveres, cimdus, kombinezonus un citus piederumus.

Iepirkuma specifikācija liecina, ka VP vēlas motociklus ar vismaz 100 zirgspēku jaudu un dzinēju tilpumu vismaz 1100 kubikcentimetri. Jauno policijas transportlīdzekļu maksimālais braukšanas ātrums būs vismaz 200 kilometri stundā.

Tiesības piegādāt motociklus ieguvis uzņēmums "BM Auto" un paredzētā līgumcena ir 247 894,57 latu. Matisons informēja, ka interesi par motociklu iepirkumu izrādījuši vairāki uzņēmumi, taču galu galā konkursā pieteicies tikai viens.

Ar jaunajiem divriteņu transportlīdzekļiem plānots aizstāt policijas novecojušo "motoparku", pastāstīja Matisons.

Motociklu iegādi finansēs no apdrošinātāju veiktajiem obligātās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas (OCTA) maksājumiem – likums paredz, ka apdrošinātāji ik gadu ieskaita speciālā Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) kontā 2% no OCTA polisēm, kas tālāk tiek novirzīti ceļu satiksmes negadījumu novēršanas un profilakses aktivitātēm.

"BM Auto" ir BMW automašīnu un motociklu, kā arī "Mini" automašīnu pilnvarotais pārstāvis Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!