Foto: LETA
Valsts policijai nederīgo automašīnu piegādātājs, uzņēmums "A26" uzskata, ka automašīnu nomaiņai nav pamata, pirmdien vēstī TV3 ziņu raidījums.

Atsaucoties uz uzņēmuma pausto informāciju, raidījums ziņo, ka policija savā iepirkuma specifikācijā norādījusi, ka automašīnām "jāatbilst "EURO6" izmešu standartiem, bet nebija norādījusi, ka tām jābūt attiecīgi sertificētām". Šo nepilnību iepirkumā izmantojis arī uzņēmums, kurš policijai automašīnas piegādājis.

Uzņēmuma pārstāvis Guntars Šīrants raidījumam paudis, ka "EURO6" standartu panākt var arī zemākas izmešu klases automašīnas pārveidojot atbilstoši "EURO6" standartam. Uzņēmums iesniegs informāciju, kas apliecinās, ka auto ir atbilstošas standartam.

Ja abas puses nespēs vienoties, tad strīdu, iespējams, nāksies izšķirt tiesai.

Jau ziņots, ka Valsts policija (VP) dienesta pārbaudē saistībā ar "Citroen" markas automašīnu iepirkumu konstatējusi līguma nepienācīgu izpildi no auto piegādātāja puses, kā arī konstatēti iespējami disciplinārpārkāpumi trīs atbildīgo VP amatpersonu un darbinieku rīcībā.

Dienesta pārbaudē policija skaidroja, vai iepirkuma ietvaros piegādātās "Citroen" automašīnas atbilst līgumā noteiktajām prasībām un vai par konkrēto iepirkumu atbildīgās VP amatpersonas un darbinieki ir rīkojušies pietiekami rūpīgi.

VP informē, ka no auto ražotāja Francijā saņemts apliecinājums, kas apstiprina, ka policijai piegādātās automašīnas nav atbilstošas līgumā noteiktajām prasībām attiecībā uz izmešu sertifikātu. Lai arī iepirkuma prasībās auto dzinējiem bija jāatbilst "EURO 6" izmešu sertifikātam, šobrīd no auto ražotāja saņemtais apliecinājums parāda, ka VP saņēmusi automašīnas ar "EURO 5" dzinējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!