Foto: Shutterstock

Saukānu ģimene no Rēzeknes puses ir vērusies Valsts policijā pret vietējās slimnīcas ārstu Georgiju Tihonovu, kuru uzskata par vainīgu sava ģimenes locekļa nāvē, taču policijā izmeklēšana ir ieilgusi jau pusotru gadu, vēsta LTV.

Pērn Rēzeknes slimnīcā 71 gadus veco vīrieti nogādāja ātrās palīdzības mediķi ar aizdomām par plašu infarktu, taču uzņemšanas nodaļas ārsts Tihonovs pacientu aizsūtīja mājās, kur dažu stundu laikā viņš no infarkta mira.

Pērn 14. martā vīrietis sajutis žņaudzošas sāpes krūtīs un feldšera turpat dzīvesvietā uztaisītā kardiogramma liecināja, ka vīrietim bijis infarkts. Ātrā palīdzība aizveda uz Rēzeknes slimnīcu, mediķi uzlikuši sistēmu, uztaisījuši vēl vienu kardiogrammu un paņēmuši asins analīzes. Pēc tam sekojusi tikšanās ar dežūrējošu ārstu Tihonovu, kurš pacientu neesot iztaujājis un sūtījis mājup. Vīrietis neesot spējis nostāvēt un pat vēmis, taču ārsts joprojām esot uzstājis, ka vīrietim nekas nekaiš. Vīrietis aizvests uz mājām, kurš viņš pāris stundu laikā miris.

Lai gan Veselības inspekcijas atzinums liecina, ka tā bijusi ārsta vaina un arī Rēzeknes slimnīcā viņš saņēmis sodu, policija šajā lietā izmeklēšanu turpina jau gadu un piecus mēnešus.

Slimnīcā nav atklāts, kāds sods ārstam piemērots, taču mediķim uzdots noklausīties kursu par kardioloģiju. Savukārt Veselības inspekcijas atzinumā teikts, ka "ārsts Tihonovs nenoteica vīrietim precīzu klīnisko diagnozi un nenodrošināja saslimšanai atbilstošu ārstēšanu, kā rezultātā turpinājās veselības traucējumi un beidzās ar nāvi".

Tuvinieki uzrakstījuši iesniegumu policijai, kas sāka kriminālprocesu. Rēzeknes iecirkņa priekšnieks Gunārs Paškevičs kategoriski noliedzis, ka izmeklēšana tiktu novilcināta – lietā esot pieprasīti četri dažādi slēdzieni, tomēr Paškevičs atzinis, ka ārstu kļūdu izmeklēšana ir ļoti specifiska. Pēc iesnieguma uzrakstīšanas mirušā vīrieša dēls divas reizes saņēmis draudus, vienā no gadījumiem kāds vīrietis uz ielas ieteicis izņemt no policijas iesniegumu. Policija nolēma atteikt sākt kriminālprocesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!