Foto: LETA

Policijas darbinieku prēmēšana gadījumos, kad darbinieks ir atteicies no kukuļa ņemšanas, ir atbalstāma, jo tas ir darba novērtējums, kas arī citus darbiniekus stimulē šādās situācijās rīkoties godīgi, uzskata Rīgas Pašvaldības policiju (RPP) kontrolējošās Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais (GKR).

"Tādā veidā tiek popularizēta policista darbība, kas ir vērsta uz pozitīva rezultāta sasniegšanu," uzskata Turlais.

Jautāts, vai tādās situācijās nevajadzētu izvērtēt un prioritāti izvēlēties prēmēt darbiniekus, kuri, pildot amata pienākumus, piemēram, pašaizliedzīgi izglābuši otru cilvēku, nevis, nepārkāpjot likumdošanu, nepieņēmuši kukuli, Turlais sacīja, ka pašaizliedzīga policistu rīcība ir prioritāra un nekad nepaliekot nepamanīta.

Kā ziņots, Rīgas pašvaldība 20.martā lēmusi prēmēt divus RPP darbiniekus par kukuļošanas gadījuma apkarošanu. Policisti, veicot darba pienākumus, konstatēja nelegālu tabakas izstrādājumu tirdzniecību - cigaretes bez Latvijas akcīzes markām. Lai likumsargi neuzsāktu lietvedību, pārkāpēji policistiem piedāvāja kukuli, taču viņi no šī piedāvājuma atteicās. Abas personas aizturētas un nodotas Valsts policijai. Par kukuļošanas gadījumu sākts kriminālprocess, un kopumā izņemtas 6460 cigaretes.

Prēmijas 60% apmēra no darbinieku mēneša atalgojuma izmaksātas no policijas budžeta līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!