Foto: LETA
Policistu formas tērpu kvalitāte ir zem katras kritikas – jaunāko tērpu krāsa atšķiras no senāk izsniegtajiem, turklāt jaunākajām formas virsjakām jau pēc pirmās mazgāšanas reizes sāk atslāņoties jakas mugurpusē redzamais uzraksts "Policija", par slikto policistu formas tērpu kvalitāti ir sašutusi Latvijas Apvienotā Policistu arodbiedrība (LAPA).

Paziņojumā presei arodbiedrība norāda, ka ļoti daudziem policistiem, formas tērpi netiek piešķirti noteiktajos termiņos. Bieži apgādes termiņi tiek kavēti pat gadiem, šī iemesla dēļ policisti ir spiesti nēsāt jau nolietotu apģērbu un apavus.

Tā sistemātiski tiek pārkāpti valdības noteikumi par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm formas tērpu un atšķirības zīmju aprakstu, speciālā apģērba, individuālo aizsardzības līdzekļu, ekipējuma un inventāra veidiem un to izsniegšanas normām.

Savukārt formas tērpu kvalitāte "ir zem katras kritikas". Tā kā dienesta formas tērps tiek izsniegts nesavlaicīgi, ir radusies situācija, ka agrāk izsniegtā formas tērpa krāsas tonis atšķiras no tā, kas izsniegts agrāk. Forma gan ir zilā krāsā, bet vieniem policistiem tagad tā ir tumši zila, citiem - gaiši zila.

Tas labi pamanāms masu pasākumu laikā, kad kopā sanāk dažādu apakšvienību policisti.

Arodbiedrībai nav saprotams, kā "policijai var tikt piegādātas tādas formas virsjakas, kurām jau pēc pirmās mazgāšanas reizes no virsjakas mugurpuses sāk atslāņoties uzraksts "Policija"".

"Vai tiešām ir pieļaujams, ka laikā kad Latvija ir ES Padomes prezidējošā valsts, policisti, kas pirmie "krīt acīs" ārvalstu pārstāvjiem, kā Valsts varas pārstāvji, ir spiesti strādāt noskrandušā apģērbā, vai jaunās, taču ļoti nekvalitatīvās policistu formu virsjakās, kurām mugurpusē ir tikai daļa no uzraksta POLICIJA?", sašutumu neslēpj arodbiedrība.

Arodbiedrība pieprasa steigšus "atrisināt visus jautājumus, kas saistīti ar Valsts policijas formas tērpu kvalitāti un šo formas tērpu savlaicīgu izsniegšanu. Nekādas atrunas par finanšu trūkumu vai "mistiskiem" iepirkuma konkursiem, mēs neuzskatīsim par konkrētās situācijas risināšanu," teikts paziņojumā.

"Ja jau tuvākajā laikā netiks rasts šo jautājumu risinājums, mēs būsim spiesti uzsākt savdabīgas protesta akcijas, lai ES dalībvalstu pārstāvjiem krasi parādītu Valsts amatpersonu paviršo attieksmi pret savas Valsts policijas darbiniekiem," paziņojumu noslēdz arodbiedrība.

Latvijas Apvienotā Policistu arodbiedrība (LAPA) norāda, ka ir neatkarīga sabiedriska organizācija, kas uz brīvprātības principiem apvieno darbiniekus, kuri strādā vai ir pārtraukuši darba attiecības Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādēs, Ieslodzījumu vietu pārvaldē un Pašvaldību policijā.

Jau vēstīts, ka tikmēr, kamēr nav izdevies nonākt pie pozitīva rezultāta iekšlietu sistēmas darbinieku apavu iepirkumā, kura dēļ policisti un robežsargi gatavojas tuvākajos mēnešos augstos Eiropas viesus lidostā sagaidīt basām kājām vai pastalās, Valsts policija ir atradusi pagaidu risinājumu un nolēmusi bez iepirkuma konkursa par 40 000 eiro nopirkt 500 ziemas zābaku pārus. Iepriekš apavi policistiem bija jāpērk par saviem līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!