Foto: LETA
Zaļo un Zemnieku savienības pārstāvjiem radušās šaubas, vai "Vienotības" jaunajam līderim Andrim Piebalgam ir pietiekama ietekme savā partijā, jo viņš nepiedalās koalīcijas padomes sēdēs, piektdien raksta "Diena".

Sarunās nu partiju pārstāvot Piebalga vietnieks Edvards Smiltēns un Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa.

Premjers Māris Kučinskis "Dienai" apstiprinājis, ka šonedēļ arī viņam radusies interese, kāpēc "Vienotības" līderis nepiedalās svarīgās sanāksmēs. Pirms valdības ārkārtas sēdes par valsts budžetu viņš uzaicinājis uz tikšanos partiju līderus, taču "Vienotību" sarunā pārstāvējis izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis un ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.

Uz vaicāto, kura ir tā persona, ar kuru valdības vadītājs "Vienotībā" runā, Kučinskis atbildēja, ka "šobrīd tie ir ministri". Piebalga nav ne Saeimā, ne valdībā, norāda laikraksts.

Tikmēr Piebalgs "Dienai" apgalvojis, ka nekur neesot pazudis. Partiju koalīcijas sēdēs pārstāvot Smiltēns, ar kuru viņam esot ļoti laba sadarbība, un abi nepārtraukti sazinoties. To pašu apgalvojis arī Smiltēns. Savukārt uz sanāksmi par valsts budžeta projektu Piebalgs esot deleģējis budžeta sagatavošanas darba grupas vadītāju Ašeradenu un Šadurski.

Piebalgs uzskata, ka partijas priekšsēdētājam nav jābūt visos pasākumos, bet ir jāspēj organizēt komandas darbs, kas arī notiekot.

Tā esot tāda darba metode, "kad viens vada saspēli, bet otrs ķer atlēkušās bumbas," laikrakstam "Diena" piebilda Smiltēns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!