Foto: LETA

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa lēmums uzticēt jauno valdību veidot Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderim Jānim Bordānam nav pārsteigums, portālam "Delfi" sacīja LU Politikas zinātnes nodaļas asociētā profesore Daina Bāra. Viņa arī prognozēja, ka valdību izveidot būs ļoti grūti, jo starp partijām ir redzamas komunikācijas problēmas.

Viņa arī sacīja, ka Vējonis pieņēmis ļoti saprātīgu lēmumu, nosakot divu nedēļu termiņu valdības aprišu izveidei.

"Pārsteigums tas nav, jo bija zināmi trīs kandidāti. Ļoti pozitīvi ir tas, ka Valsts prezidents ir noteicis, ka tomēr ir konkrēts laiks, lai, veidojot šīs valdības aprises, mēs iekļautos saprātīgā laika termiņā. Viņš ir atstājis sev skaidru iespēju nominēt citu kandidātu," sacīja Bāra.

"Būs ļoti grūti izveidot valdību, jo ir komunikācijas problēmas. Tad nu izvirzītajam kandidātam vajadzēs parādīt visas savas komunikācijas prasmes. Galvenais, viņam vajadzēs parādīt, ka var izveidot strādātspējīgu komandu. Premjeram tomēr jābūt tādam, kas spēj sagatavot komandu un to efektīvi vadīt gan iekšienē, gan publiski," sacīja politoloģe.

Jau ziņots, ka, ja līdz 21. novembrim (ieskaitot) netiks panākta vienošanās par iepriekšminētajiem jautājumiem, Valsts prezidents atsauks 7. novembra rīkojumu "Par Ministru kabinetu" un aicinās Bordāna vietā citu Ministru prezidenta kandidātu veidot valdību, teikts Valsts prezidenta kancelejas Preses dienesta paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!