Foto: LETA

Nekas neatkarīgajam Saeimas deputāta Artusam Kaimiņam ar savas partijas dibināšanu nesanāks, sacīja politologs Filips Rajevskis.

Viņš pauda, ka Kaimiņa paziņojums par partijas dibināšanu maijā saistīts ar nespēju nodibināt sabiedrisku organizāciju 8.februārī, kā tas iepriekš bijis izsludināts.

"Redzot, ka sabiedrisku organizāciju nodibināt neizdodas, Kaimiņš paziņoja, ka veidos partiju, bet kaut kad vēlāk. Uzreiz gan jāteic, ka partiju nodibināt ir ievērojami juridiski un tehniski sarežģītāk, jo ir jāpanāk, lai ievērojami liels skaits atnāk uz kongresu, līdzi ņemot pases. Savukārt Kaimiņa piekritēji vislabprātāk sēž pie dartora un nereti vispār nav gatavi iznākt no mājas," sacīja Rajevskis.

Pie frakcijām nepiederošais Saeimas deputāts Kaimiņš maijā gatavojas dibināt jaunu politisko spēku.

Kaimiņš informē, ka, kad pirms divām nedēļām, publiski apņēmies 8. februārī iepazīstināt sabiedrību par saviem plāniem, sagaidījis atsaucību no vairākiem simtiem cilvēku.

"Līdz ar to esmu sapratis, ka nepieciešams dibināt jaunu politisko spēku. Ar prieku Jums paziņoju, ka jaunais politiskais spēks tiks dibināts 2016.gada 3.maijā," pauž Kaimiņš.

Vienlaikus Kaimiņš norāda, ka pirms dibināšanas ir veicami daudzi priekšdarbi. "Vispirms jāapkopo spēki. Jāizveido reģionālās un tematiskās darba grupas. Nepieciešams detaļās izstrādāt partijas programmu. Jāveic daudzi organizatoriskie darbi," uzskaita deputāts.

Tādēļ viņš pirmdien aicina Latvijas iedzīvotājus iepazīties ar domubiedru kopienu "Kam pieder valsts?" (www.kampiedervalsts.lv, www.kpv.lv). "Šīs kopienas mērķtiecīga darbība dos iespēju sabiedrībai aktīvi piedalīties politikas veidošanā. Tā dos iespēju apvienot spēkus, lai kopīgi cīnītos pret ierēdņu un politiķu patvaļu, augstprātību, izšķērdību un nekompetenci," norāda Kaimiņš.

Savukārt intervijā telekanāla LNT raidījumam "900 sekundes" Kaimiņš teica, ka Latvijā ir simtiem gudru cilvēku, kuriem jādot iespēja piedalīties valsts procesos. "Man uz galda stāv simtiem iesniegumu, [no cilvēkiem] kas grib piedalīties, kuriem apnikusi situācija, kas notiek Latvijā," teica Kaimiņš.

Tāpat jau rakstīts, ka 16.decembrī Kaimiņš izstājās no frakcijas, norādot dažādus iemeslus šādam lēmumam. Kaimiņš šobrīd ir vienīgais pie frakcijām nepiederošais deputāts parlamentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!