Foto: DELFI

"Vienotības" noraidošā nostāja saistībā ar Ingas Koļegovas iecelšanu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja amatā ir "normāla politiskā cīņa", sacīja politologs Jānis Ikstens.

Viņš atzina, ka šāds lēmums trāpījis pa Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un vienu no tās kontrolētajām ministrijām - Finanšu ministriju. Neskatoties uz to, politologa ieskatā šāds gājiens nav ārkārtīgs, jo nav sekojuši ļoti kareivīgi paziņojumi. Kā skaidroja Ikstens, tā ir normāla politiskā cīņa.

Savukārt Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes asociētais profesors, politiskās komunikācijas eksperts Ojārs Skudra sacīja, ka pašlaik neatbildēti vairāki jautājumi. Viņa ieskatā nedēļas laikā, iespējams, varētu norisināties sarunas ar partijām, pārrunājot, kā izteicās Skudra, jautājumus, kuri, iespējams, publiski nav izskanējuši.

Taujāts, vai nākamās nedēļas laikā situācija varētu būtiski mainīties, Skudra sacīja, ka tā būtu zīlēšana kafijas biezumos, atgādinot arī par finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) pieminēto "astoņkāji".

Jau iepriekš vēstīts, ka Reizniece-Ozola skaidroja, ka, cik viņai ir zināms, VID ir skaidrība par Koļegovas amatpersonas deklarācijā iekļautajiem punktiem.

"Manuprāt, ja ir dienestiem nepieciešams veikt vēl kādas pārbaudes, tad tas ir normāli, bet politiski mēģināt apgalvot, ka ir kādas nopietnas problēmas, un uzburt aizdomu ēnu pār cilvēku, kurš ir vairākus gadus strādājis valsts pārvaldē, tikai tādēļ, ka ir izvēlēts kā iespējamais VID vadītāja amata kandidāts, tad, manuprāt, tas liecina par nevēlēšanos ieviest pārmaiņas VID un par to, ka astoņkājis, kas tur gadiem ir veidojies, joprojām ir gana stiprs," norādīja ministre.

Kā ziņots, "Vienotības" iebildumu dēļ valdība šodien uz nedēļu atlika Valsts vides dienesta vadītājas Koļegovas apstiprināšanu VID ģenerāldirektora amatā.

Balsojumā visi četri klātesošie "Vienotības" ministri balsoja pret Koļegovas apstiprināšanu, un saskaņā ar koalīcijas līgumu šādā gadījumā jautājuma izskatīšana ir jāatliek.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!