Foto: morgueFile
Portālā "Manabalss.lv" tiek vākti paraksti, lai kāršu spēli "Zole" iekļautu vispārējās vidējās izglītības mācību programmā, liecina portālā publicētā informācija.

Kā teikts trešdien, 26.novembrī, iesniegtajā iniciatīvā, "zole ir inteliģenta kāršu spēle, kas attīsta ne tikai loģisko domāšanu, prātā spējas un atmiņu, bet arī cilvēka personību". Iniciatīvas iesniedzēja ir Agnese Puriņa, kas norādījusi uz kāršu spēlei piemītošo "milzīgo izglītojošo un attīstošo potenciālu", kas patlaban netiekot pilnībā izmantots, tādējādi "ignorējot mūsu valsts attīstību nākotnē".

Iniciatīvas iesniedzēja ir pārliecināta, ka "Latvija daudzās jomās ir attīstīta valsts, jo prot efektīvi izmantot visus mums pieejamos resursus". Līdz ar to idejas autore uzskata, ka "Latvijas nacionālās kāršu spēles ieviešana kā fakultatīvs priekšmets vidējās izglītības mācību iestādēs būtu solis pretī attīstībai, turklāt vienlaicīgi tiktu stiprinātas arī mūsu valsts tradīcijas".

Iniciatīva paredz tās autoriem sadarbībā ar Saeimu un Izglītības un zinātnes ministriju izstrādāt grozījumus un pēc tam grozīt Izglītības likumu, nosakot spēli "Zole" kā vienu no fakultatīvajiem priekšmetiem. Tā apgūšanas mērķis likumā tiks minēta loģiskās domāšanas attīstīšana.

Iniciatīvas aprakstā minēts, ka "Latvijas nākotne balstās uz mūsu bērniem un ir svarīgi, lai viņi būtu sagatavoti dzīvei – apveltīti ar spēcīgu loģisko domāšanu, veselīgu spriestspēju un darbībām, kas vērstas uz valsts nacionālo vērtību saglabāšanu".

"Mūsu jaunieši ir valsts veiksmīgas nākotnes stūrakmens, kas veicinās gan Latvijas tautsaimniecības attīstību, gan kopējo mūsu valsts tēlu pasaules acīs. Tāpēc ir svarīgi stiprināt skolu izglītības sistēmu, ieviešot mācību metodi, kas attīstīta ne tikai teorētiskās zināšanas, bet sniedz pievienoto vērtību arī bērnu un jauniešu personības veidošanā," teikts aprakstā.
Kā liecina internetā atrodamā informācija, meklējot pēc iniciatīvas pārstāvja jeb iesniedzēja norādītajiem kontaktiem, Agnese Puriņa ir SIA "GMG Catering" mārketinga speciāliste.

Patlaban iniciatīvu ir parakstījuši desmit cilvēki. Lai to iesniegtu izskatīšanai Saeimā, nepieciešams savākt 10 000 parakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!