Foto: facebook.com/rebeka.koha

Portāls "Delfi" atvainojas premjeram Mārim Kučinskim (ZZS), svarcēlājai Rebekai Kohai un turkmēņu tautai par neprecīzi publicēto ziņu, kurā tika vēstīts par Kohas panākumiem pasaules čempionātā.

"Delfi" pārpublicēja aģentūras LETA ziņu, kurā par sacensību norises vietu tika nosaukta Tadžikistāna, nevis Turkmenistāna. Tādējādi "Delfi" nenodrošināja pietiekamu redakcionālo uzraudzību, lai šādu kļūdu novērstu.

Ar sākotnējo "Delfi" ziņu iepazinās arī premjers Māris Kučinskis, kurš pēc ziņas izlasīšanas savā tvitera ierakstā apsveica Kohu ar panākumiem Tadžikistānā. Šāds premjera solis izraisīja plašas diskusijas par to, kā viņš pārbauda vai nepārbauda faktus. Tāpat soctīklotāji rakstīja, ka arī Latvijā cilvēki bieži sūrojas, ka mūsu valsti jauc ar Lietuvu, tāpēc īpaši nepatīkami, ka paši šādi kļūdāmies, tostarp pat valsts premjers.

Tāpēc arī atvainojamies premjeram par sagādātajiem nepatīkamajiem brīžiem, ko sagādāja "Delfi" publicētā neprecīzā ziņa.

Atvainojamies arī sportistei Kohai, ar kuras panākumiem ļoti lepojamies, un visiem "Delfi" lasītājiem turkmēņiem, kā arī cilvēkiem, kuriem šī valsts ir īpaša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!