Foto: DELFI

Portāls "Delfi" saņēmis Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) "Izcilības balvu 2016" kategorijā "Vizualizācija" par projektu, kas veltīts 30 gadiem kopš Černobiļas katastrofas.

"Černobiļas" stāstus un vizualizāciju veidoja "Delfi" autoru kolektīvs: žurnālisti Jānis Sildniks, Viesturs Radovics, Guna Gleizde, Ansis Īvāns, Andris Kārkluvalks, foto un video autori Ojārs Lūsis, Jānis Vīksna, Maija Kuzņecova, Kārlis Dambrāns, dizainere Ilze Vanovska, Edgars Dāvidsons, Artūrs Orinskis, kā arī redaktors Ingus Bērziņš.

Kategorijā "Ziņa/reportāža" balvu ieguva Olga Dragiļeva par LTV Ziņu dienesta krievu valodas raidījuma "Ličnoje delo" sižetu par notiekošo Krimā divus gadus pēc Krievijas aneksijas.

Šajā kategorijā nominēta bija arī "Delfi" žurnālista Anša Īvāna reportāžu sērija no Ukrainas konflikta zonas "Delfi Doņeckas frontē". (Pirmais materiāls sērijā apskatāms šeit, reportāža par piedzīvoto artilērijas apšaudi publicēta šeit.)

Kategorijā "Intervija" balvu ieguva Māra Miķelsone no žurnāla "Ir" par interviju ar profesoru Ivaru Lāci. Kategorijā "Apraksts" par labāko atzīts Ģirta Kasparāna raksts "Mazulis brīvsolī", kas publicēts žurnālā "Mājas Viesis".

Kategorijā "Analītika/pētniecība" balvu ieguva Inga Šņore, Linda Sloka, Matīss Arnicāns, Guntis Bojārs par LTV raidījumā "de facto" pārraidīto sižetu "Finanšu policists no mātes-skolotājas manto pusmiljonu", tikmēr kategorijā "Labākais veikums reģionos" par labāko izvēlēta Liba Mellere, kura ir portāla "LSM.LV" autore Liepājā. Viņa saņēma balvu par eseju "Pieminot Kuldīgas ebrejus. Un ne tikai."

Papildus tika pasniegta balva "Gada redaktors", ko izniedza "SSE Riga Media Centrs", to saņēma TV3 pētnieciskās žurnālistikas raidījuma "Nekā personīga" redaktore Arta Ģiga.

Bet prestižā "Intas Brikšes balva" tika piešķirta laikrakstam "Bauskas Dzīve" par uzdrīkstēšanos tiesas kārtībā risināt jautājumu par pašvaldības avīžu tiesībām tirgot reklāmas.

Ar pilnu LŽA balvu kandidātu sarakstu iespējams iepazīties šeit.

Balvai pieteiktajam darbam bija jābūt sabiedriski nozīmīgam un aktuālam, tādam, kas radījis sabiedrībā rezonansi, ietekmējis procesus, tā veidotājs ievērojis labas žurnālistikas praksi, kā arī darbam jāatbilst LŽA Ētikas kodeksa principiem.

Pieteikumus vērtēja LŽA žūrija – Rita Ruduša (Baltijas Mediju izcilības centra izpilddirektore), Inga Spriņģe (Re:Baltica dibinātāja un redaktore), Anda Rožukalne (RSU Komunikācijas studiju katedras vadītāja), Dace Krejere (Latvijas Radio Ziņu dienesta producente) un Ivonna Plaude (laikraksta "Neatkarīgās Tukuma Ziņas" galvenā redaktore).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!