Foto: DELFI

Šogad festivāls "Positivus" aizvadīts samērā mierīgi, pirmdien Latvijas Radio sacīja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieks Imants Mitrošenko.

Kā portālu „Delfi" informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldē, lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā "Positivus", kas noritēja Salacgrīvā no 18.līdz 20.jūlijam, no sabiedriskās kārtības un drošības viedokļa aizvadīts mierīgi.

Mitrošenko atzīmē, ka policija šajā pasākumā sabiedrisko kārtību nodrošina jau astoto gadu, un jāsecina, ka tā norise kļūst aizvien kulturālāka un mierīgāka.

„Neskatoties uz lielo apmeklētāju skaitu, tas aizvadīts bez nopietniem starpgadījumiem. Protams, nav tā, ka nav pārkāpumu vispār. Policijas klātbūtne bija nepieciešama vairākos gadījumos - konstatēti pārkāpumi saistībā ar nelikumīgu narkotisko vielu apriti, krāpšanas gadījums, kā arī fiksēti incidenti, kas izcēlās starp iereibušiem pasākuma apmeklētājiem," atzīmējis Mitrošenko.

Kopumā pasākuma norises laikā policijā reģistrēti 53 notikumi. Visvairāk pārkāpumu bijuši saistībā ar nelikumīgu narkotisko un psihotropo vielu apriti - sākti 2 kriminālprocesi par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu un 25 personas saņems administratīvo sodu.

Tika aizturēti gan Latvijas pilsoņi, gan arī kaimiņvalstu - Igaunijas un Lietuvas pilsoņi.

Četros gadījumos pasākuma apmeklētāji bija pārmēru lietojuši alkoholiskos dzērienus un viņiem bija nepieciešama mediķu palīdzība un piecos gadījumos policijas klātbūtne bija nepieciešama incidentos, kas radās starp iereibušiem pasākuma apmeklētājiem.

Jau vēstīts, ka iepriekš sākts kriminālprocess arī par krāpšanas gadījumu, kad policijā vērsās kāds vīrietis, kurš tur pat Salacgrīvā par 50 eiro no kādas privātpersonas bija iegādājies festivāla biļeti, taču uzrādot to pie ieejas, izrādījās, ka biļete nav derīga.

Savukārt 18.jūlija pēcpusdienā Salacgrīvā reģistrēts arī viens ceļu satiksmes negadījums. Notika divu automašīnu sadursme, taču negadījumā nav cietušo un šoferi sastādījuši saskaņoto paziņojumu.

Savukārt vakar no rīta, Salacgrīvā kāds motorollera vadītājs pie stūres bija sēdies 0,73 promiļu reibumā. Vadītājam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols.

Jau vēstīts, ka festivāla laikā šogad pirmo gadu policijā darbojās arī „Positivus" atrasto mantu birojs un cilvēku aktivitāte bija liela - gan nododot citu pazaudētās mantas, gan saņemot savas.

Mitrošenko atzīst: "Šo praksi noteikti turpināsi arī nākamos gados, jo pasākuma apmeklētāju aktivitāte tiešām bija liela. Pazaudētās un īpašniekiem atdotās mantas bija dažādas - somiņas, maki, atslēgas, tālruņi."

Pasākuma laikā policijas rīcībā nodotās atrastās mantas, kas vēl gaida savus īpašniekus, tuvākajā laikā pilnībā būs aplūkojamas Valsts policijas izveidotajā mājas lapas sadaļā „Positivus atrastās mantas" un tās varēs saņemt sūtot pieprasījumu uz e-pasta adresi prese@vidzeme.vp.gov.lv.

Sabiedrisko kārtību pasākuma laikā nodrošināja vairāk nekā 100 policijas darbinieku, tostarp arī kolēģi no Igaunijas policijas. Dienesta pienākumus palīdzēja pildīt arī Valsts policijas un Valsts ieņēmuma dienesta Muitas pārvaldes dienesta suņi.

Kā ziņots, Salacgrīvā 18., 19. un 20.jūlijā norisinājās mūzikas fetivāls "Positivus", kas ir viens no lielākajiem un nozīmīgākajiem mūzikas un mākslas festivāliem Baltijā. "Positivus" šogad norisinās jau astoto reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!