Foto: LETA

Pašvaldību vēlēšanās Kārsavas novadā uzvarējušā "Vienotības", Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta līderei, pašreizējai Kārsavas novada domes priekšsēdētājai Inārai Silickai piedraudēts ar izrēķināšanos, ja viņa piekritīšot ieņemt šo amatu arī turpmāk.

Ņemot vērā, ka "Vienotības", ZZS koalīcijai ar "Latgales partiju" un "Reformu partiju" (RP) Kārsavas novada domē būtu deviņas vietas no 15, Silicka ir viens no reālākajiem kandidātiem uz Kārsavas novada mēra amatu.

Silicka pastāstīja, ka par iespējamajām represijām no kriminālās pasaules puses, ja viņa piekritīšot kļūt par Kārsavas novada mēru, caur starpnieku viņu brīdinājis kāds politiskais oponents. Ne konkrētas personas, ne arī politisko spēku, ko šis cilvēks faktiski izmanto savās personīgajās interesēs, Silicka pagaidām lūdza neatklāt.

Vērtējot vēlēšanu rezultātus, Silicka atzina, ka, ņemot vērā priekšvēlēšanu laika nomelnojošo kampaņu, nebija cerējusi uz tik lielu iedzīvotāju atbalstu, par ko viņiem ir ļoti pateicīga.

Savukārt nepatīkami pārsteigta pašreizējā Kārsavas novada domes priekšsēdētāja bija par daudzajiem balsu pirkšanas gadījumiem, kad vēlētājiem, lai viņi nobalsotu par kādu konkrētu politisko spēku, tikusi piedāvāta nauda no diviem trim līdz pat 25 latiem, atkarībā no pērkamā statusa. Balsis pirktas arī par apģērba gabaliem un kandžu.

Silicka atklāja, ka balsu pirkšana faktiski tikusi organizēta ne tik daudz konkrētā politiskā spēka, cik viena aiz šī spēka stāvoša cilvēka interesēs.

Gan par balsu pirkšanas gadījumiem Kārsavas novadā, gan arī par pastarpināti izteiktajiem draudiem Silicka informējusi tiesībsargājošās institūcijas.

Pašvaldību vēlēšanās Kārsavas novadā uzvarējušais "Vienotības", ZZS saraksts gatavs veidot koalīciju ar "Latgales partiju" un "Reformu partiju" (RP). Jaunā sasaukuma pirmā domes sēde varētu notikt jūnija otrajā dekādē.

Jau ziņots, ka Kārsavas novada domes vēlēšanās ar minimālu pārsvaru pār partiju "Saskaņas centrs" (SC) uzvarējis "Vienotības", ZZS saraksts. Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie vēlēšanu rezultāti, par "Vienotību", ZZS nobalsojuši 970 jeb 35,9% vēlētāju, bet par SC - 867 jeb 32,09% vēlētāju.

Trešajā vietā ir "Latgales partija", par kuru nobalsojuši 402 jeb 14,88% vēlētāju, par "Reformu partiju" (RP) nobalsojuši 292 jeb 10,81% vēlētāju, bet 5% barjeru tik tikko spējusi pārvarēt partija "Vienoti Latvijai" - par šo partiju nobalsojuši 144 cilvēki jeb 5,33%.

Kopumā no 15 Kārsavas novada domes deputātu vietām pa piecām tiek "Vienotībai" un SC, pa divām ieņems "Latgales partija" un RP, bet viena vieta tiek partijai "Vienoti Latvijai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!