Preiļu novada domes atkārtotajās vēlēšanās vakar vislielāko balsu skaitu ieguva savienība "Latvijas ceļš" (LC), bet otrie palika Latvijas sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP). Par LC balsoja 1551 vēlētājs, par LSDSP - 1388. Abas partijas jaunajā domē, pēc provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem, saņems katra pa 4 deputātu vietām.
Par Tautas partiju (TP) vēlēšanās balsoja 755 vēlētāji, domē tai būs 2 deputātu mandāti. Latvijas demokrātiskā partija ieguva 433 balsis un 1 deputāta mandātu. Par Latvijas zemnieku savienību balsoja 168 vēlētāji, tomēr jaunajā domē šī partija nebūs pārstāvēta.

Apvienība "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kura Preiļu domes vēlēšanās startēja pirmo reizi, ieguva vismazāk balsu -119 un domē nebūs pārstāvēta. Šodien pēc plkst.10 vēlēšanu komisijas sāks balsu skaitīšanu pa personālijām. Preiļu novada domes atkārtotajās vēlēšanās piedalījušies 4554 vēlētāji jeb 60,29% balsstiesīgo iedzīvotāju.

Vēlēšanu komisijā saņemta tikai viena pretenzija par vēlēšanu norisi - Tautas partija sūdzējusies par to, ka balsošanas laikā vienā kabīnē atradās divi cilvēki. Tomēr vēlēšanu komisija uzskatīja, ka tas nav bijis pārāk rupjš pārkāpums vēlēšanu norisē.

Preiļu novadā, tas ir, Preiļu pilsētā, Aizkalnē un Līčos 11.marta pašvaldību vēlēšanās iepriekšējā balsošanā divu dienu laikā vēlēšanās piedalījās 391 vēlētājs. Kopumā Preiļu novadā uz pašvaldību vēlēšanu izsludināšanas dienu šā gada pavasarī bija 7 553 balsstiesīgie iedzīvotāji, 11.marta vēlēšanās piedalījās 5 238 vēlētāji jeb 69,35% balsstiesīgo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!