Foto: Romualds Vambuts, www.bobslejs.lv
Valdība otrdien atbalstīja naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem bobslejā, skeletonā un kamaniņu sportā 2014./2015.gada sezonā kopumā 345,5 tūkstošu eiro apmērā, informēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāve Laura Zaharova.

Tostarp 51,3 tūkstoši eiro paredzēti nodokļu nomaksai.

Naudas prēmijas saņems sportisti, viņu treneri, atbalsta personāls, kā arī attiecīgās sporta federācijas.

Lielākā naudas balva paredzēta skeletonistam Martinam Dukuram par pasaules čempionātā izcīnīto pirmo vietu - 28 458 eiro, tostarp 6218 eiro nodokļu samaksai, bet viņa brālis Tomass Dukurs par Pasaules kausa kopvērtējumā izcīnīto otro vietu skeletonā saņems 17 074 eiro, tostarp 3600 eiro paredzēti nodokļu samaksai.

Sportisti Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga par Pasaules kausa kopvērtējumā izcīnīto pirmo vietu bobslejā četrniekiem katrs saņems 21 344 eiro, tostarp 4582 eiro nodokļu samaksai, bet brāļi Andris un Juris Šici par Pasaules kausa kopvērtējumā izcīnīto trešo vietu kamaniņu sportā divniekiem saņems 7683 eiro katrs, no kā 1440 eiro paredzēti nodokļu samaksai.

"Šajā sezonā sportisti parādījuši lielisku sniegumu un līdzjutējiem dāvājuši daudz neaizmirstamu mirkļu un emociju," norāda izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile (V). Viņa pauž pārliecību, ka, sportistu panākumu iedvesmoti, arvien jauni talanti turpinās Latvijas bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta spēcīgās tradīcijas.

Prēmijas sportistiem tiks izmaksātas no IZM budžeta līdzekļiem balvām par izciliem sasniegumiem sportā 42 686 eiro apmērā un no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 302 771 eiro apmērā.

Naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā tiek piešķirtas saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem "Noteikumi par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!