Opozīcijai nevajadzētu izmantot šajā nedēļas nogalē plānoto tautas sapulci "Par tiesisku Latviju! Par godīgu politiku!" savu mērķu sasniegšanai, uzskata Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP).
Premjers pirmdien teicis, ka arī viņš atbalsta tautas sapulcei izvirzītos lozungus "Par tiesisku Latviju! Par godīgu politiku!", tomēr norādīja, ka šos lozungus nevajadzētu izmantot opozīcijai, lai nostātos pret valdību.

Kalvītis gan pats sapulces dienā nedosies pie protestētājiem, jo neatradīsies Latvijā.

Kā ziņots, Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti nākamās nedēļas nogalē piedalīties tautas sapulcē "Par tiesisku Latviju! Par godīgu politiku!", iepriekš informēja laikraksta "Diena" galvenās redaktores palīdze Juta Rebaine.

Kā uzsver pasākuma rīkotāji, līdz šim notikušās protesta akcijas apliecina, ka sabiedrību uztrauc valstī notiekošais - gan valdības rosinātā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Alekseja Loskutova atstādināšana no amata, gan 2008.gada budžeta pieņemšana.

18.oktobrī pie Saeimas nama notika sabiedrībā zināmu personu rosināts pikets, lai izteiktu protestu pret valdības lēmumu rosināt KNAB vadītāja atstādināšanu.

"Tomēr valdošā koalīcija nav sapratusi tautas pamatoto satraukumu un nav izrādījusi gatavību rēķināties ar sabiedrības viedokli. Vēl arvien pastāv drauds, ka Saeimas deputāti varētu atlaist KNAB vadītāju Loskutovu. To nedrīkst pieļaut," uzsver pasākuma rīkotāji.

Tādēļ sestdien, 3.novembrī, plkst.11 Rīgā, Doma laukumā, tiek rīkota tautas sapulce, uz kuru gatavību ierasties izteikuši daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Aicinājumu piedalīties pasākumā parakstījuši daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki, tostarp kultūras darbinieki, žurnālisti, politiķi, piemēram, Ingus Bērziņš, Sandra Kalniete (JL), Baiba Sipeniece-Gavare, Juris Žagars, Rasma Šilde-Kārkliņa, Alvis Hermanis, Džemma Skulme, Anna Žīgure, Ainars Dimants, Baiba Rubess, Pauls Bankovskis, Aivars Endziņš, Roberts Putnis, Ilze Jaunalksne, Maija Kūle, Ģirts Valdis Kristovskis (TB/LNNK), Kārlis Streips, Sarmīte Ēlerte, Laila Pakalniņa, Daina Jāņkalne, Baiba Strautmane, Aivars Ozoliņš, Linda Freimane, Inese Voika, Ivars Ījabs, Baņuta Rubess, Janīna Kursīte, Lolita Čigāne, Marina Kosteņecka u.c.

Pirmdien partija "Jaunais laiks" (JL) izplatīja paziņojumu, ka atbalsta tautas sapulces rīkošanu.

Katram Latvijas pilsonim ir ne vien tiesības, bet arī pienākums atgādināt valdībai, ka tā strādā tautas labā un tikai pateicoties tautas dotam uzticības mandātam, norāda JL.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!