Premjers Andris Šķēle lūgs ierosināt krimināllietu par apmelošanu pedofilijas skandālā, jo pieļauj, ka noticis mēģinājums apdraudēt valsts varu.
To premjers paziņoja ceturtdien telefonintervijā no Helsinkiem Latvijas Televīzijas "Panorāmai".

"Es domāju, tur būtu jābūt padziļinātai izpētei, vai tas nav mēģinājums apdraudēt reālo valsts varu," paziņoja Šķēle.

Premjers apstiprināja jau iepriekš pausto viedokli, ka visi materiāli par amatpersonu saistību ar pedofilijas lietu ir pēc iespējas ātrāk publiskojami, jo to dēļ "daži taisa politiku".

Šķēle sacīja, ka nav precīzi zinājis, ka Tautas partijas frakcijas vadītājs Gundars Bērziņš ceturtdien vakarā viņa prombūtnē izteiks savu paziņojumu. Tomēr jau iepriekš esot bijušas dzirdamas "dažādas intrigas un neķītras informācijas kuluāros" gan par Šķēli, gan par citiem valdības locekļiem.

"Bērziņš ir izšķīries kā frakcijas vadītājs, lai tauta redz, kas notiek un kā katrs taisa politiku," komentēja premjers.

Viņš arī pauda, ka no deputātiem Edvīna Inkena un Jāņa Ādamsona varēja sagaidīt šādu rīcību, turklāt Inkens esot zināms kā intrigants.

"Mēs nevaram pieļaut, lai šādā veidā tiktu būvēta Latvijas nākotne un būvētas kaut kādas politiskas dividendes," paziņoja Ministru prezidents.

Viņš atzina, ka saistībā ar pedofilijas lietu esot dzirdēti daudzi uzvārdi. Bez Šķēles esot nosaukti vēl divi valdības locekļi. Tāpat esot runāts par trim citām izpildvaras amatpersonām.

Šķēle pauda, ka šīs norises nekādi neietekmēs Eiropas Savienības Helsinku sanāksmes rezultātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!