Piektdien Ministru prezidenta Andra Bērziņa vadītajā darba grupā, kas skata Latvijas pozīciju strīdā ar SIA "Lattelekom" akcionāru konsorciju "Tilts Communications" (TC), gūta informācija, kas pierādot, ka procesā līdzekļi ir tērēti lietderīgi. Kā pēc sanāksmes sacīja Ministru prezidents, viņš ir saņēmis apliecinājumu, ka "neviens santīms un penss nav iztērēts nelietderīgi".
Savukārt Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektors Jānis Naglis žurnālistiem uzsvēra, ka esot rīkojies atbilstoši valsts interesēm, valdības un darba grupas lēmumiem, līguma ar procesā piesaistītajiem advokātiem "Clifford Chance" paredzētajiem nosacījumiem, veicot samaksu par advokātu pakalpojumiem.

"Visi rēķini ir pamatoti," bija pārliecināts Naglis. PA vadītājs atturējās nosaukt konkrētas "Clifford Chance" samaksātās summas. "Summas ir strikti konfidenciālas, tās paust nav brīv nevienam," sacīja aģentūras vadītājs, piebilstot, ka masu informācijas līdzekļos minētas "izpušķotas" summas, kurām "piezīmētas un svītrotas nulles".

Ekonomikas ministrs Aigars Kalvītis atgādināja, ka dienesta pārbaudi par PA maksājumiem "Clifford Chance" ierosinājis tādēļ, ka Naglis valdības sēdē minējis tādu iztērēto summu, par ko nebija informācijas ekonomikas ministra rīcībā.

25.oktobrī, Ekonomikas ministrijas speciālisti ir sākuši dienesta izmeklēšanu, rūpīgi strādājot pie šī jautājuma. Kalvītis norādīja, ka pārbaude nedrīkstētu notikt ilgāk kā nedēļu.

Komentējot starptautiskās arbitrāžas procesa gaitu, premjers atzina, ka "tiesvedība virzās normāli". Latvija strīdā izmanto divas stratēģijas - aizstāvību un uzbrukumu. Sīkākus komentārus valdības vadītājs atturējās paust, lai nedotu priekšrocības otrai procesā iesaistītai pusei.

Kā pastāstīja Ministru prezidents, "Clifford Chance" pārstāvji pauduši zināmu neizpratni saistībā ar pēdējo dienu notikumiem Latvijā. Premjers paredzējis starptautiskajiem advokātiem sniegt skaidrojumus, lai pret Latviju netiktu piemērotas sankcijas par līguma ar advokātiem nepildīšanu. Premjers norādīja, ka "Clifford Chance", visdrīzāk, neatteiksies no pakalpojumu sniegšanas Latvijai, arī valdība esot ieinteresēta turpināt sadarbību ar šiem advokātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!