Foto: LETA
Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) nolēmis pieņemt iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (V) demisiju, taču tā būšot "atliktā demisija" līdz 6.jūnijam, jo ministrei darāmi vēl vairāki darbi saistībā ar budžeta konsolidāciju, pirmdien informēja premjers.

Valdības vadītājs pēc "Vienotības" valdes sēdes žurnālistiem pavēstīja, ka Mūrniece turpinās pildīt pienākumus līdz 6.jūnijam, jo līdz tam viņai jāveic vairāki pienākumi saistībā ar valsts budžeta konsolidāciju.

Sīkāku uzdevumu un pasākumu plānu, kas Mūrniecei līdz amata atstāšanai jāizpilda, premjers solīja publiskot tuvākajā laikā. Šāds rīcības plāns esot saskaņots arī ar pašu Mūrnieci, un viņa tam ir piekritusi. Ministre pirmdienas vakarā "Vienotības" valdes sēdē nepiedalījās.

Dombrovskis arī pavēstīja, ka nākamo ministru sāks meklēt dažas nedēļas pirms jūnija sākuma, un šobrīd pēc jauna iekšlietu nozares pārrauga viņš nelūkosies.

Jau vēstīts, ka Mūrniece negaidīti iesniedza demisijas rakstu pagājušajā nedēļā, atrazdamās atvaļinājumā ārzemēs. Ministre atzinusi, ka lēmums par demisiju pieņemts emocionāli, un pēdējais piliens bija video par policijas darbinieku izdarītajām zādzībām.

Janvāra beigās pēc traģiskās apšaudes Jēkabpilī, kad specvienības "Alfa" darbinieku un bijušo Tukuma policistu sarīkotā laupīšanā un apšaudē bojā gāja viens no viņu vajātājiem – policistiem, Mūrnieci uz demisiju aicināja gan sabiedrība, gan policistu arodbiedrības. Toreiz Mūrniece atbildēja, ka viņas politiskās atbildība ir policijas sakārtošana.

Mūrnieces atbilstība amatam dienas kārtībā bija arī pērn, kad pēc LTV raidījuma "De facto" žurnālistes Ilzes Naglas dzīvokļa kratīšanas ministres demisiju pieprasīja Tautas partija. Toreiz Mūrniece amatu nezaudēja, jo ar 44 balsīm "par", 48 balsīm "pret" un vienam deputātam atturoties Saeima opozīcijas pieprasījumu noraidīja.

Neapmierinātību ar ministres darbu paudusi arī sabiedrība. 10.Saeimas vēlēšanās Mūrniece bija "mīnusiņu" līdere, taču, neskatoties uz sabiedrības acīmredzamajiem iebildumiem, viņa arī otrajā Valda Dombrovska valdībā tika virzīta un apstiprināta iekšlietu ministra amatā.

Mūrniece iekšlietu ministres amatā ir kopš 2009.gada 12.marta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!