Foto: LETA

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (VL!-TB/LNNK) jautājumu par ebreju kopienai pederošo īpašumu apzināšu nepamatoti ir politizējusi un izplatījusi nepatiesu informāciju, piektdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Valdības vadītājs apliecināja, ka no tieslietu ministra Gaida Bērziņa (VL!-TB/LNNK) ir saņemta atbilde, ka ebreju kopienas īpašumus saraksts ir apzināts jau iepriekš, tāpēc vēlreiz šis darbs nav jādara. Tāpēc arī tikšot sagatavota atbilde ebreju kopienai, lai sagaidītu viņu viedokli par to, vai šis saraksts ir pilnīgs.

Vinlaikus Dombrovskis norādīja - lai gan ministram bija dots tehnisks uzdevums par īpašumu sarakstu, Nacionālās apvienības politiķi dažādos sociālajos tīklos ir izplatījuši nepatiesu informāciju, ka uzdevums ir gatavot konkrētu likumprojektu.

"Kaut kādu iemeslu dēļ Nacionālā apvienība izvēlējās šo jautājumu politizēt, izplatīt nepatiesus paziņojumus," sacīja Dombrovskis, atzīstot, ka attiecības koalīcijā šāda attieksme, īpaši nepatiesu apgalvojumu izplatīšana, neuzlabo.

Premjers atturējās prognozēt, kad jautājums par kompensācijām ebreju kopienai varētu tikt atrisināts. Jautājums esot sarežģīts, tāpēc nekādi termiņi tam nav noteikti.

Jau ziņots, ka tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš atteicies izveidot darba grupu ebreju īpašumu uzskaitei, ko premjers uzdevis paveikt līdz piektdienai. NA pārstāvis Jānis Iesalnieks informēja, ka šādu lēmumu pieņēmusi valde, lemjot, ka premjeram, ja viņš to vēlas, jāvēršas ar šādu likumprojektu Saeimā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!