Foto: Cehs.lv karikatūra

Diez vai kāds, kuram ir interneta pieslēgums, Latvijā nebūs redzējis Jelgavas novada domes priekšsēdētāja Madara Lasmaņa eskapādes videozvanā sēdes laikā. Ja tu atvēri šo rakstu, pavisam noteikti zini, par ko ir runa. Jā, neētiski. Jā, vēlēta tautas priekšstāvja necienīgi. Taču tā nav galvenā problēma šajā stāstā. “Cehs.lv” Mākslīgā intelekta laboratorijas Demogrāfijas nodaļas galvenais vaislinieks Kristaps Āls jautā: “Kas ir tās sievietes, kas labprātīgi papleš kājas tādu lasmaņu priekšā?

Tas, ko šajā video redzēja K. Āls, ir vīrietis, kurš izskatās pēc rutka, tikko no vagas izrauta un smaidoša pretī pirmo reizi ieraudzītai vasaras saulītei. Tāds ar drusku melnzemi uz vaigiem un otrās dienas rugāju smilšpapīru uz vaigiem. Kāpēc sievietes uz tādiem ķeras? Iebarojot informāciju mūsu superdatora “50R055” sistēmā, tiekam pie pieciem scenārijiem.

Pirmais – sieviete ir aizķērusies deviņdesmitajos. Atceraties – bija reiz tāds lielisks izdevums “Žirafe”? “Cehs.lv” kolektīvā katram, kas kioskā vai veikala preses stendā pirmais pamanīja, bija pienākums nofotografēt jauno “Žirafes” vāku un nosūtīt pārējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!