Foto: Reuters/Scanpix

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs stingri nosoda ceturtdien notikušo terora aktu Dagestānā, kur divos sprādzienos nogalināti vismaz 12 cilvēki un vairāk kā 100 guvuši ievainojumus, informēja Ārlietu ministrija.

"Latvija nosoda terorismu jebkurā tā izpausmes formā, un šī terora akta vaininieki ir jānoskaidro un tiem jāsaņem adekvāts sods," uzsvēra Latvijas valsts amatpersonas.

Ministru prezidents un ārlietu ministrs izsaka visdziļāko līdzjūtību visiem terora aktā cietušajiem un viņu tuviniekiem.
Jau ziņots, ka Krievijas Ziemeļkaukāza republikas Dagestānas galvaspilsētā Mahačkalā ceturtdienas vakarā divos sprādzienos policijas kontrolpostenī gājuši bojā 13 un ievainoti 122 cilvēki.

15 no ievainotajiem ir ļoti smagā stāvoklī, 67 ievainotie - vidēji smagā stāvoklī.

Pēc tiesībsargājošo struktūru pārstāvju sniegtās informācijas, pirmais sprādziens noticis pusvienpadsmitos vakarā, kad eksplodējusi bumba vieglajā automašīnā "Lada-Priora", kura kontrolpostenī uz Mahačkalas-Kizļaras šosejas pie pilsētas robežas bijusi apturēta pārbaudes veikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!