Izstādes Auto 2001 žurnālistu simpātiju balsojums šogad tronī iecēla trīs modeļus, kuri Latvijas un pasaules tirgū ir jaunums – Citroen C5, Jaguar X-Type un Suzuki Grand Vitara XL-7.
Balsojums, līdzīgi kā Latvijas Gada auto titula noteikšanā, šoreiz notika trijās kategorijās – reālais auto, sapņu auto un apvidus automobilis. Tā kā netika strikti novilktas robežas starp reālo un sapņu mašīnu, tad Citroen C5 iekļūšana līderpozīcijā pierāda vien to, ka Latvijas publikai patīk lieli un dārgi automobiļi.

Citroen gan pēc cenas, gan motoriem un aprīkojuma paketes jau ir attiecināms uz diezgan prestižu kategoriju. Otrajā vietā palika vēl viens franču automobilis Peugeot 307 – kompaktklases hečbeks, kura prezentācija Latvijā tāpat notika izstādes AUTO laikā.

Sapņu auto kategorijā pirmo balvu ieguva mazais Jaguar X-Type. Šīs auto precīza cena tiks paziņota aptuveni pēc divām nedēļām, taču jau tagad ir skaidrs, ka bāzes versijā tā varētu būt ap 19’000 latiem. Tas nav daudz, ja salīdzina ar citiem šīs klases sedaniem analoģiskā komplektācijā. Mazajam Jaguar, turklāt, ir visu četru riteņu piedziņa.

Apvidus automobiļu kategorijā uzvaru svinēja pavisam reāls automobilis – Suzuki Grand Vitara XL-7, kas ir lielākais jebkad uzbūvētais kompānijas automobilis. Izstādes laikā šis automobilis nopērkams par ievērojamām atlaidēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!