Daudzu Latvijā pazīstamu cilvēku organizētās akcijas "Es par mieru" ietvaros internetā dienas laikā jau parakstījušies vairāk nekā 8300 cilvēku. Savukārt Doma baznīcā, parakstoties grāmatā, akcijā atbalstu pauduši jau 130 cilvēku, informē viens no akcijas rīkotājiem Ēriks Stendzenieks.
"Cilvēki ir ļoti atsaucīgi, jūtama sirsnība. Kāda sieviete atnesusi pat Dievmātes ikonu, bet kāds vīrietis parakstu vākšanas vietā Doma baznīcā deklamēja speciāli šim gadījumam sacerētu dzejoli," sajūsmu par ceturtdien uzsāktās akcijas pašreizējiem rezultātiem pauda Stendzenieks.

Akcijas rīkotāji arī aicināja cilvēkus nest uz baznīcu savu tuvinieku fotogrāfijas, lai pēc tam varētu sarīkot to izstādi, uzaicinot arī valdības pārstāvjus. Fotogrāfiju precīzs skaits gan vēl nav zināms, bet to ir mazliet mazāk nekā grāmatā ierakstu atstājušo. Stendzenieks uzsvēra, ka nav jau slikti, ka cilvēki savu nostāju un atbalstu pauž internetā, bet "virtuāls jau paliek virtuāls, tāpēc labāk, ja šie ieraksti saglabātos kā paliekošas vērtības kopīgā grāmatā". "Jau tas vien, ka cilvēks speciāli atnācis uz Doma baznīcu, vēsta, cik liela un stipra ir viņa nostāja jautājumā par karu," pauda Stendzenieks, norādot, ka kāda sieviete parakstīties bija ieradusies pat no Cēsīm.

Par to, cik ilgi akcija turpināsies, Stendzenieks sacīja, ka "tā pati sevi nosaka un attīsta, domājams, ka tas turpināsies līdz brīdim, kad sāksies karš vai arī līdz brīdim, kad būs skaidri zināms, ka tā nebūs".

Parakstīties grāmatā iespējams katru dienu Doma baznīcā no plkst. 13 līdz plkst.17.

Daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki organizējuši akciju "Es par mieru", tādējādi vēršoties pret kara draudiem. Savu noraidošo attieksmi pret iespējamiem kara draudiem izteikuši daudzi pazīstami cilvēki - aktieris Gundars Āboliņš, mūziķi Linda Leen, Kaspars Dimiters, Aldis Hofmanis, jurists Aivars Borovkovs, žurnālisti Elita Veidemane un Māris Olte, uzņēmējs Viesturs Koziols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!