Foto: F64
Valsts prezidenta kanceleja rudenī Saeimā iesniegs grozījumus likumā "Par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu", kas ietvers jaunu darba tiesisko attiecību regulējumu attiecībā uz Valsts prezidenta padomniekiem, informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienesta vadītāja vietnieks Mārtiņš Drēģeris.

Kancelejas rosinātā jaunā kārtība paredzēs, ka Valsts prezidenta padomniekiem varēs uzteikt darba tiesiskās attiecības jebkurā laikā, neminot uzteikuma iemeslus. Pašlaik Valsts prezidenta kancelejas darbinieku darba tiesisko attiecību izbeigšanu regulē Darba likums.

Kanceleja uzsver, ka tās iecerētais tiesiskais regulējums jau tagad ir attiecināms uz Ministru prezidenta un ministru padomniekiem, ko noteic cits likums.

Jau ziņots, ka darba tiesiskās attiecības ar valsts pirmās personas padomniekiem aktualizējušās pēc tam, kad kanceleja vēlējās uzteikt darbu Valsts prezidenta ekonomikas, uzņēmējdarbības un nodarbinātības padomniecei Elīnai Eglei.

Egle turpina slimot un viņas darba attiecības ar Valsts prezidenta kanceleju joprojām nav pārtrauktas. Egle ir informējusi Valsts prezidenta kanceleju, ka viņas ārstējošais ārsts pagarinājis slimības lapu B un turpina nozīmēto fizioterapijas kursu veselības atgūšanai.

Eglei darba nespēja tika konstatēta 6.jūnijā. 13.jūnijā Valsts prezidenta Preses dienests izplatīja paziņojumu, kurā informēja, ka Valsts prezidents pieņēmis lēmumu pārtraukt darba attiecības ar Egli. Paziņojumā tika uzsvērts, ka Egle, paužot oficiālu viedokli vai piedaloties publiskos pasākumos, Valsts prezidenta institūciju vairs nepārstāv. Pēc prezidenta preses sekretāres Līgas Krapānes iepriekš sacītā, Eglei pirms tam vairākkārt piedāvāts pārtraukt darba attiecības.

Tā kā Eglei konstatēta darba nespēja, viņa "uz papīra" joprojām ir Bērziņa padomniece.

Pati Egle iepriekš sacīja, ka pēc slimības vēlas pamest darbu Valsts prezidenta kancelejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!