Foto: LETA
Liepājas partijas pārstāvis Saeimā deputāts Oskars Zīds (ZZS) 2.jūnijā gaidāmajās prezidenta vēlēšanās balsos par pašreizējo Valsts prezidentu Valdi Zatleru, savukārt otra Liepājas partijas deputāte parlamentā Aija Barča (ZZS) savu izvēli balsojumā par valsts augstāko amatpersonu neatklāj.

Liepājas partijas pārstāvji Saeimā - deputāts Zīds un deputāte Barča - pirms 2.jūnijā gaidāmajām prezidenta vēlēšanām pirmdien Rīgas pilī tikās ar pašreizējo Valsts prezidentu un šī amata kandidātu Zatleru.

Pēc tikšanās Zīds apliecināja, ka nav savu viedokli mainījis un prezidenta vēlēšanās balsos par Zatleru. Savukārt Barča norādīja, ka lēmumu, kā balsot, ir pieņēmusi, bet, ņemot vērā, ka vēlēšanas ir aizklātas, to neatklās.

Kā ziņots, uz prezidenta amatu pretendē arī eksbanķieris, Saeimas deputāts Andris Bērziņš (ZZS).

"Es personīgi noskaidroju prezidenta redzējumu sociālā bloka jautājumos, kas mani interesē šodien un interesēs, kamēr es šeit [Saeimā] strādāšu. Saņēmumu ļoti kompetentas atbildes un esmu ļoti gandarīta," sacīja Barča, norādot, ka ar Zatleru ir pārrunāti ļoti nopietni jautājumi.

Zīds skaidroja, ka pēdējos gados ne viss iet valstī tā, kā tam jāiet, un Latvija šajā laikā saskārās gan ar politisko, gan ekonomisko krīzi. Viņš uzskata, ka Zatlera paziņojums par Saeimas atlaišanas rosināšanu ir brīdis, kad mēs varam sākt domāt citādāk. Deputāts arī plāno piedalīties 11.Saeimas vēlēšanās, ja tauta 23.jūlijā gaidāmajā referendumā atlaidīs parlamentu.

Kā ziņots, pamatojies uz Satversmes 48.pantu, Zatlers 28.maijā rosināja atlaist Saeimu, tā Zatlers paziņoja savā uzrunā tautai Latvijas Televīzijā.

Sarunā klātesošais Liepājas pilsētas mērs Uldis Sesks (Liepājas partija) norādīja, ka par nākamajām prezidenta vēlēšanām 31.maijā notiks apspriede Liepājas partijas valdes sēdē, taču lēmumu pieņems katrs deputāts atsevišķi.

Ja referendumā Saeima tiks atlaista, tad loģiski būtu, ja Liepājas reģions būtu pārstāvēts 11.Saeimas vēlēšanās, taču vēl ir pāragri spriest, vai Liepājas partija startēs apvienībā ar kādu partiju vai atsevišķi, skaidroja Sesks.

Sarunā ar prezidentu viņš apspriedis Zatlera neseno sarunu ar ASV prezidentu Baraku Obamu par uzņēmumu "Liepājas metalurgs", kurš agrāk Latvijā bija viens no lielākajiem preču eksportētājiem uz ASV. Seskam ir svarīgi, lai uzņēmums varētu atgriezties ASV tirgū, un Zatlers ar Obamu ir apsprieduši, kā to būtu iespējams paveikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!