Foto: F64

Ministru prezidenta postenim virzītais aizsardzības ministrs Artis Pabriks, kura kandidatūru trešdien noraidīja Valsts prezidents Andris Bērziņš,intervijā laikrakstam "Diena" pieļauj, ka ir prezidentam “pārāk nacionāls”.

Intervijā laikrakstam "Diena" Pabriks saka: "Notikušais norāda, ka es un prezidents acīmredzot balstāmies dažādās vērtībās. Iespējams, ka esmu viņam pārāk nacionāls, ka viņu neapmierina mana nostāja pret Krieviju, pret mūsu bērnu ievilināšanu dažādās dīvainās militārās nometnēs kaimiņvalstīs. Varbūt mums atšķiras priekšstati par patriotismu, patriotisko audzināšanu, par armijas nozīmi un vietu valsts drošībā. Ļoti žēl, ja tā".

Pabriks pauž cerību, ka "mēs neesam situācijā, kad politiķi mēģina būtībā diskvalificēt viņa nacionālās nostājas dēļ. Tāpēc, ka viņš nepārprotami aizstāv Latvijas ģeopolitisko orientāciju uz Rietumiem. Es tā vismaz ceru. Jo pretējā gadījumā rodas nepatīkami secinājumi un bažas par tālāko".

Jau vēstīts, ka Valsts prezidenta otrā sarunu kārta ar Saeimā pārstāvētajām partijām šonedēļ nevainagojās ar premjera nominēšanu. "Vienotības" virzītais aizsardzības ministrs Pabriks netika atbalstīts. Tādejādi prezidents Pabrika kandidatūru noraidījis jau otro reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!