Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga patlaban nepieļauj iespēju atlaist valdību, jo tas būtu jādara vienīgi gadījumā, ja parlaments nespētu vienoties par atbalstu nevienai valdībai un patlaban Latvija šādai situācijai "neesot ne tuvu".
Brīfingā masu medijiem pēc sarunām ar partijām prezidente, ne ar vārdu nekritizējot ekspremjeru Andri Šķēli, norādīja, ka jaunajam premjeram jāspēj mobilizēt Ministru kabineta locekļus, jāļauj katram ministram strādāt, nejaucoties viņa darbā.

Viņa arī pauda cerību, ka jaunā valdība pirms svarīgu un visu tautu skarošu lēmumu pieņemšanas tos apspriedīs arī ar sabiedrību. Prezidente ir pārliecināta, ka jauno valdību veidos pašreizējās koalīcijas partijas un eventuāli Jaunā partija. No komentāriem par iespējamajiem premjera amata kandidātiem viņa atturas un arī neizsaka savu viedokli par jau nosauktajiem.

Prezidente atzina, ka, veidojot jaunu valdību ar tiem pašiem politiskajiem spēkiem, ir jāizanalizē radušās nesaskaņas un jāpanāk jaunas vienošanās, citādi jaunu valdību veidot nav jēgas. Pēc prezidentes vārdiem, ir jāpanāk, ka valdības pārstāvji neatkārto tās pašas neveiksmes, kādas piedzīvoja iepriekšējā valdība.

Vīķe - Freiberga uzskata, ka jaunā valdība ir jāizveido pēc iespējas ātrāk, un pauda cerību, ka šis process neievilksies.

Prezidente žurnālistiem arī paziņoja, ka pēc jaunas valdības izveidošanas nekādas radikālas izmaiņas ārpolitikā nenotiks un Latvija tāpat kā līdz šim virzīsies uz Eiropas Savienību un NATO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!