Latvija nedrīkst atkal nonākt Krievijas ietekmes sfērā un kļūt par tās koloniju, intervijā Krievijas ekonomiskajam žurnālam "Ekspert" uzsvērusi Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga.
"Mēs nekad vairs nebūsim Krievijas kolonija. Latvijai nevar būt pieņemama jebkāda veida Krievijas iejaukšanās tās iekšējās lietās, mums ir rūgta pēdējo piecdesmit gadu pieredze, paldies, pietiek," sacīja Latvijas prezidente.

"Ja mēs šobrīd pieļaujam NATO ietekmi, tad tas ir izdevīgi Latvijai, tās brīvībai," uzsvēra prezidente, apstiprinot, ka "galvenie Latvijas politiskie mērķi ir pēc iespējas ātrāka iestāšanās Eiropas Savienībā un NATO".

"Šobrīd Latvija atrodas tajā punktā, kur tās attīstība tika pārtraukta. Mēs negribam noliegt to labo, kas Latvijā bija padomju laikos. Taču mums jādodas tālāk, un mūsu orientācija uz rietumiem paliek stingra un nemainīga," teica Vaira Vīķe - Freiberga.

Prezidente, komentējot Krievijas parlamenta gatavošanos pieņemt likumu par sankcijām pret Latviju, paudusi uzskatu, ka Latvija nav izdarījusi neko tādu, lai sarežģītu attiecību veidošanu ar Krieviju vai norobežotos no tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!