Krievija atkal varētu lietot militāru spēku, lai atgūtu Baltijas valstis, taču Krievijas uzbrukums Latvijai būs arī netiešs uzbrukums NATO un Eiropas Savienībai.
To intervijā britu raidstacijai BBC paziņojusi Latvijas prezidente Vaira Vīķe - Freiberga.

"Jebkāds uzbrukums Latvijai būs arī uzbrukums Eiropas Savienībai.. Ņemot vērā tā sekas, tas arī būs uzbrukums NATO aliansei, kas, galu galā, līdz šim principiāli atbalsta NATO paplašināšanos šajā pasaules reģionā," sacīja Vīķe - Freiberga.

Tas ir nopietnākais kādas Eiropas valsts līdera paziņojums par jauno Krievijas aizsardzības politiku, kuras koncepciju pagājušajā mēnesī apstiprināja Krievijas Drošības padome un prezidenta pienākumu izpildītajs Vladimirs Putins, norāda populārā raidstacija.

Nesenie agresīvie Krievijas paziņojumi atgādina konfrontāciju aukstā kara laikā, atzina Latvijas prezidente. Tomēr viņa pauda cerību, ka mērenāku viedokļu paudēji Krievijā gūs pārsvaru, un uzsvēra, ka patlaban risinās dialogs, lai to panāktu.

Maskava ir daudzkārt paziņojusi, ka uzskata Baltijas valstu iestāšanos Ziemeļatlantijas aliansē par draudu savai drošībai.

Latvijas prezidente arī noraidīja Krievijas mēģinājumus iejaukties Latvijā notiekošajos tiesas procesos pret sarkano partizānu Vasiliju Kononovu un Staļina laika padomju drošības iestāžu amatpersonām, kas izdarījušas noziegumus pret Latvijas iedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!