Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga pirmdien, turpinot vizīti Londonā, tikās ar žurnālistiem, kuri iztaujājuši prezidenti par Eiropas Savieību, sabiedrības integrāciju un valsts ekonomiku.
Uzrunājot žurnālistus, prezidente aicināja viņus apmeklēt Latviju un personīgi iepazīties ar pašreizējo situāciju un valsts sasniegumiem, informēja prezidentes preses dienests.

Atbildot uz jautājumu par sabiedrības integrāciju, prezidente uzsvēra, ka Latviju ir eksaminējuši dažādi starptautiskie eksperti cilvēktiesību jomā un Latvija saņēmusi arī uzslavas, piemēram, par valodas likuma pieņemšanu.

Runājot par ekonomisko situāciju valstī un tās perspektīvām, prezidente uzsvēra, ka Latvija ir pārvarējusi Krievijas un Eiropas Savienības krīzes, un norādīja, ka Latvijas eksporta politika ir veicināt eksporta tirgus dažādību ne tikai uz Eiropas Savienības tirgiem, bet arī uz dažādām citām pasaules valstīm.

Atbildot uz jautājumu par Latvijas attiecībām ar Krieviju, prezidente vēlreiz atkārtoja, ka Latvija ir gatava dialogam ar Krieviju. Prezidente pieminēja Londonā notikušo sarunu ar bijušo PSRS līderi Mihailu Gorbačovu, kurā abas amatpersonas vienojās, ka starp Latviju un Krieviju jāattīsta dialogs un tas ir abu valstu interesēs.

Sarunā ar prezidenti piedalījās aptuveni 20 žurnālisti no tādiem masu medijiem kā dažādām BBC (TV un radio) nodaļām, no laikrakstiem "Financial Times", "The Times", izdevumiem "Spokesman", "Public Information Europe", "Polarities", "Hanseatic Businessman", "The Parliament Magazine", "Europe Magazine".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!