Foto: AFI

Valsts prezidents Andris Bērziņš atzīst, ka ir zaudējis uzticību šī brīža Kremļa vadībai, taču nedomā, ka Krievija iebruks Latvijā, to viņš svētdien atzina intervijā TV3 raidījumam "Nekā personīga".

Jautāts, vai uzticas Krievijai, prezidents raidījumā atbildēja, ka jāsaprot, kas ir domāts ar Krieviju. Taču atzina, ka pašreizējai Kremļa varai neuzticas. "Šobrīd man tā uzticība nav, nu nav viņas, nu..Tā [Kremļa] rīcība neliecina par to, ka var droši uzticēties," sacīja Bērziņš.

Runājot par to, vai pastāv Krievijas iebrukuma draudi Latvijā, prezidents sacīja, ka pagaidām neredz tam reālu pamatu, tomēr situācija tiekot pastāvīgi kontrolēta. Bērziņš arī solīja personiski doties apmeklēt pierobežu, lai pārliecinātos par mūsu aizsardzības spējām

Prezidents atzina, ka regulāri tiekas ar ārlietu un aizsardzības ministriem. "Nu, protams, ar abiem ministriem mēs tiekamies ļoti regulāri, jo viņiem nāk tā informācija pa dažādiem kanāliem un tad mēs cenšamies visu laiku salikt kopā un attiecīgi informēt arī Saeimas priekšsēdētāju un Ministru prezidenti, lai viņi saprastu, kur mēs esam, kas notiek," par regulāru sekošanu Krievijas aktivitātēm intervijā sacīja prezidents.

Bērziņš intervijā pauda pārliecību, ka ASV un citi sabiedrotie Latvijas apdraudējuma gadījumā steigsies palīgā. "Tiekoties personīgi gan ar [ASV viceprezidentu Džo] Baidenu, gan ar [ASV prezidentu Baraku] Obamas kungu man nav šaubu, ka viņi to saka no sirds un arī viņi tā domā un viņi arī tā rīkosies. Tur nav nekādu šaubu – tur, tādā ziņā, tie cilvēki ir, ar, es domāju, visaugstāko atbildības sajūtu un, ka viņi ar vārdiem nemētājas," sacīja prezidents. Viņš arī norādīja, ka "NATO palīdzība ir šeit uz vietas".

Jautāts, kā viņam šķiet, vai Krievija apstāsies pie Krimas vai tomēr ies tālāk, prezidents sacīja, ka viņam nav pamata tā domāt. "Balstoties uz to informāciju, kas ir man, man nav pamata tā domāt," sacīja Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!