Foto: F64

Valsts prezidents Andris Bērziņš rosina likumā noteikt valsts un pašvaldību iestādēm pienākumu starptautiskajos pasākumos atpazīstamībai vai reprezentācijai izmantot nevis dažādas emblēmas un logo, bet gan vienotu grafisku standartu, kura pamatā ir valsts ģerbonis.

Prezidents iesniedza Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai grozījumus likumā par Latvijas valsts ģerboni, informēja prezidenta Preses dienests.

Prezidents piedāvā precizēt dažādu institūciju tiesības lietot attiecīgu valsts ģerboņa formu, kā arī noteikt, ka valsts pārvaldes iestādēm, pārstāvot Latvijas, ir jābūt vienotām savā vizuālajā identitātē.

Savai atpazīstamībai vai reprezentācijai valsts pārvaldes iestādes, pieļaujot nepieciešamus, saprātīgus un uzskaitītus izņēmumus, turpmāk neizmanto nekādus citus logotipus vai emblēmas kā tikai valsts ģerboni. Šāda nosacījuma ieviešanai piedāvāts arī pārejas periods, kura laikā Ministru kabinetam tam padotām iestādēm būtu jānosaka vienotu grafiskā standarta lietošana, kura pamatā ir valsts ģerbonis.

Priekšlikumu sagatavošanas gaitā tika uzklausīta Valsts Heraldikas komisija, kā arī Ārlietu ministrijas, Tieslietu ministrijas un Valsts kancelejas pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!