Foto: LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš, šodien tiekoties ar tieslietu ministri Baibu Broku (VL-TB/LNNK), apliecināja gatavību personīgi iesaistīties "legālo narkotiku" izplatības pārtraukšanā.

Abas amatpersonas šodien tikās, lai pārrunātu aktualitātes tieslietu jomā, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā.

Sarunā tika skarti jautājumi par likumdošanas izmaiņām ģimenes politikas jautājumos, kas saistās ar bāriņtiesu darbību un vardarbību ģimenē, kā arī jautājumi par uzturlīdzekļu piedziņas procesa uzlabošanu, nosakot vēl stingrāku valsts vēršanos pret ļaunprātīgajiem nemaksātājiem.

Tāpat tika diskutēts arī par likumdošanu hipotekārās kreditēšanas un maksātnespējas jautājumos, par situācijas uzlabošanu ieslodzījuma vietās un aktīvu rīcību pret narkotiku izplatību ne tikai ieslodzījuma vietās, bet arī pēdējā laika klaji satraucošajiem faktiem par jauniešu nāves gadījumiem un saindēšanos ar tā saucamajām legālajām narkotikām.

Pozitīvi novērtējot ministres aizsāktās iniciatīvas, Bērziņš īpaši uzsvēra, ka ir nepieciešama reāla un nekavējoša rīcība attiecībā uz narkotiku izplatības pārtraukšanu un būtisku ierobežošanu jauniešu vidū, piebilstot, ka pats personīgi ir gatavs iesaistīties šī procesa veicināšanā sadarbībā ar atbildīgajām valsts varas institūcijām un sabiedrības pārstāvjiem.

Pārrunājot maksātnespējas jautājumus, tieslietu ministre norādīja uz vairākiem aspektiem saistībā ar Saeimā 2.lasījumā apstiprināto likumprojektu "Grozījumi Maksātnespējas likumā". Broka informēja, ka tajā plānots saīsināt fizisko personu maksātnespējas procesa termiņu, kā arī ietverta galvojumu dzēšana un tā dēvētais noliktās atslēgas princips.

Pārrunājot hipotekārās kreditēšanas jautājumu, kas arī ir saistīts ar grozījumiem Maksātnespējas likumā, tieslietu ministre informēja, ka pašreizējie priekšlikumi paredz, ka nodrošinātais kreditors zaudēs savas prasījuma tiesības un atlikušās parādnieka saistības līdz ar izsoles akta apstiprināšanu tiks dzēstas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!