Foto: LETA

Pirmdien, 10. novembrī, Valsts prezidents Andris Bērziņš LNT raidījumā "Dombura studija" norādīja, ka no viņa puses iniciatīva par tiesisku regulējuma partnerattiecībām, tai skaitā viendzimuma, nenāks.

Jau ziņots, ka ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) 6.novembrī savā "Twitter" kontā paziņoja, ka ir homoseksuāls. Šādu atzīšanos ministrs pauda ar tekstu, ka mūsu valstij ir jārada tiesisks regulējums visa veida partnerattiecībām un par tām viņš cīnīsies. Tālāk sekoja teksts: "Zinu, ka tūliņ būs megahistērija, bet #Proudtobegay." Nākamajā ierakstā angļu valodā ministrs apliecināja: "Ar lepnumu paziņoju, ka esmu gejs... Labu veiksmi jums visiem..."

Komentējot Rinkēviča atzīšanos, Bērziņš uzsvēra, ka uzskata, ka tā ir Rinkēviča "tīri personīga lieta" un ka sadarbība ar ārlietu ministru līdz šim ir bijuši ļoti laba.

Savukārt, komentējot Rinkēviča vēlmi radīt tiesisku regulējumu partnerattiecībām, tai skaitā viendzimuma, prezidents norādīja: "Tās ir viņas tiesības, lai viņš tiek galā ar savu partiju un koalīciju."

"No manas puses tāda iniciatīva nenāks, jo es esmu nodevis zvērestu, ka es ievērošu Satversmi," savu attieksmi skaidroja Bērziņš. Jautāts, vai tādā gadījumā viņš nedrīkst un nekad neizsludinās šādu likumprojektu, prezidents norādīja, ka, ja Saeima nonāks līdz tādam likumam, tad viņš to izvērtēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!