Foto: LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis pateicas ikvienam, kurš meklēja Saulkrastos pazudušo Rūdolfu, savukārt aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) ir īpaši pateicīgs Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīriem par viņu ieguldījumu bērna atrašanā.

"Spēja iejusties otra bēdās un gatavība palīdzēt mūs padara par cilvēkiem. Paldies ikvienam, kurš meklēja # Rudolfs!" prezidents raksta savā oficiālajā "twitter" kontā.

Savukārt Bergmanis savā "twitter" kontā norāda, ka ir "patiesi laimīgs par bērniņa atrašanu un karavīru ieguldījumu".

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Saulkrastos pazudušais nepilnus trīs gadus vecais Rūdolfs atrasts 1,5 kilometra attālumā no pazušanas vietas, informēja Valsts policijā.

Saulkrastu pašvaldības policijas šefs Inārs Zaharāns pastāstīja, ka atrastais zēns ir vesels un bez kādiem miesas bojājumiem.

Informācija par zēna atrašanu parādījās neilgi pēc plkst.12. Vēlāk arī Valsts policija oficiāli apstiprināja, ka zēns ir atrasts. Zēnu, kurš sēdējis mežā zem koka un raudājis, atradis Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīrs. Vizuāli zēna veselības stāvoklis nav kritisks, taču viņš nekavējoties nodots mediķu aprūpē.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša pastāstīja, ka mediķi patlaban apskata zēnu, lai novērtētu viņa veselības stāvokli.

Valsts policija izsaka pateicību visiem dienestiem un brīvprātīgajiem, kas piedalījās un palīdzēja meklēšanā un zēna atrašanā.

Organizācija "Bezvests.lv" norāda, ka Rūdolfs esot atrasts pēdējās pusstundas laikā. Organizācija izsaka pateicību visiem, kas bija iesaistījušies meklēšanas darbos. Pēc organizācijas pārstāves Svetlanas Ginteres teiktā, brīvprātīgie uz Saulkrastiem braukuši arī no Rīgas. Savu palīdzību piedāvājuši arī cilvēki no Valmieras. Viņa stāstīja, ka cilvēki meklēšanas darbos iesaistījušies ar savām ģimenēm, līdzi ņemot arī mazus bērnus. Vairāki cilvēki līdzi paņēmuši savus suņus.

Saulkrastos pazudušā nepilnus trīs gadus vecā Rūdolfa meklēšanā iesaistīti bija aptuveni 500 cilvēki. Tai skaitā pārstāvji no Valsts policijas, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un zemessardzes, kā arī brīvprātīgie.

Bērns pazuda ceturtdienas vakarā, Saulkrastu dārzkopības kooperatīva "VEF-Biķernieki" teritorijā.

Organizācijas "Bezvests.lv" pārstāvji aicināja iesaistīties brīvprātīgos meklēšanā, norādot, ka zēns saprot latviešu valodu, bet nerunā tajā. Saulkrastos pazudušā bērna meklēšanā piektdien tika iesaistīti 87 Nacionālo bruņoto spēku (NBS) 2.Kājnieku bataljona, Zemessardzes 19.Nodrošinājuma bataljona un Apmācību rotas karavīri. Tāpat meklēšanās piedalījās arī Militārās policijas darbinieki un NBS helikopters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!