Foto: LETA

Latvijā ir izaugusi paaudze, kura teorētiski zina latviešu valodu, bet nevēlas integrēties, un tam būtu jāveltī daudz vairāk uzmanības, intervijā atzina Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Viņš uzskata, ka cilvēki, kuri 9.maijā Rīgā pie Uzvaras pieminekļa pulcējas ar Krievijas karogiem, nav atraduši savu vietu Latvijas sabiedrībā.

"Ja runājam par situāciju, kāpēc mūsu valsts izaugsme nav tik strauja, cik tā varētu būt, jāanalizē, cik ļoti varam iesaistīt sabiedrības vairākumu, lai veidotos pēc iespējas saliedētāka sabiedrība," norādīja Bērziņš.

Taču vienlaikus, lai arī Latvijas sabiedrībā aizvien valda plaisa, sadzīviskā līmenī tā nebūt nav dziļa, atzīst Bērziņš.

"Viens risinājums, ko nesen arī piedāvāja Mazākumtautību padome, bija saistīts ar daudz aktīvāku mazākumtautību pārstāvju iesaistīšanu Dziesmu un deju svētku procesā, kas rezultātā tā arī notika.

Tomēr šiem procesiem ir jāveltī daudz vairāk uzmanības, to nevar darīt tikai dziesmu svētku laikā, tie visu laiku ir jāvirza un jākopj," uzskata prezidents.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!