Foto: Publicitātes foto
Vairums Latvijā strādājošo ārvalstu vēstnieku Valsts prezidentam Andrim Bērziņam savās atvadu vizītēs kā iespaidīgāko atmiņu minējuši Latvijas Dziesmu un deju svētkus.

Prezidents pieņemšanā XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku organizatoriem norādīja, ka Dziesmu un deju svētku panāktais progress vairāku gadu garumā ir "vienkārši kolosāls", jo dalībnieku skaits ar katru gadu tikai aug.

"To, cik tas ir svarīgi, izjutu visā savas darbības laikā," sacīja prezidents. "Vairums vēstnieku atvadu vizītēs kā iespaidīgāko minēja mūsu Dziesmu un deju svētkus. Pagājušajos Dziesmu un deju svētkos man bija gods uzņemt Vācijas prezidentu Joahimu Gauku, kas stāstīja savas atmiņas par Vācijas Demokrātiskās Republikas laiku, kas līdzīgs ar mūsu. Viņiem bijusi tāda leģenda, ka ir viena tāda zeme, Latvija, kur īsti tas sociālisms nefunkcionē, jo viņi sanāk kopā un demonstrē, ka viņi ir paši," atminējās prezidents.

Tāpat Bērziņš norādīja, ka Gauks sākumā bija paredzējis, ka svētkos piedalīsies tikai vienu stundu, taču prezidents viņu pavadījis īsi pirms pusnakts. "Viņš vienmēr to atceras," sacīja Bērziņš, kurš svētku organizatoriem izteica pateicību par ieguldīto darbu.

Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies Rīgā no 6.jūlija līdz 12.jūlijam. Svētku programmu veidos koru un deju kolektīvu, pūtēju un simfonisko orķestru, vokālo un instrumentālo ansambļu, mazo mūzikas kolektīvu, kā arī mūsdienu deju kolektīvu sniegums. Tajos paredzētas arī radošās darbnīcas, teātru izrādes un citas aktivitātes. XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus rīko Valsts izglītības satura centrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!