Foto: PantherMedia/Scanpix

Ārlietu ministrija (ĀM) priekšvēlēšanu diskusiju ārzemēs rīkotājus aicina tās saskaņot ĀM un Latvijas vēstniecībām, informē ministrijā.

Rīkojot ārvalstīs Saeimas priekšvēlēšanu diskusijas ir rūpīgi jāizvērtē katras konkrētās valsts tiesiskais regulējums un tradīcijas, uzsver ministrijā.

Īpaši svarīgi tas ir gadījumos, ja šādās priekšvēlēšanu diskusijās grib piedalīties Latvijā reģistrēto politisko partiju pārstāvji.

Šādos gadījumos ministrija to saskaņo ar konkrētās valsts Ārlietu ministriju.

Šādu plānoto priekšvēlēšanu diskusiju rīkotāji aicināti sazināties ar Latvijas ĀM vai Latvijas vēstniecībām, lai novērstu jebkādus nevajadzīgus pārpratumus, informē ministrijā.

Ziņots, ka 13. Saeimas vēlēšanās piedalīsies 16 partiju un partiju apvienību kandidātu saraksti, kas ir par trīs vairāk nekā 2014. gada Saeimas vēlēšanās.

Tāpat vēstīts, ka 7. augustā noslēdzās deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana 13. Saeimas vēlēšanām.

Pavisam 13. Saeimas vēlēšanām iesniegtajos kandidātus sarakstos kopā pieteikti 1470 deputātu kandidāti, un uz vienu no 100 Saeimas deputātu vietām pretendē 15 deputātu kandidātu. Salīdzinot ar iepriekšējām, 12. Saeimas vēlēšanām, sarakstos pieteikto kandidātu palielinājies – 2014. gadā Saeimas vēlēšanās piedalījās 1156 deputātu kandidāti.

13. Saeimas vēlēšanas norisināsies 6. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!