Foto: LETA

Partija "Progresīvie" par savu premjera amata kandidātu apstiprinājusi politiskā spēka valdes priekšsēdētāju Robertu Putni, kurš vienlaikus būs arī partijas veselības ministra amata kandidāts, portālu "Delfi" informēja partijā.

"Ar šo soli "Progresīvie" vēlas, pirmkārt, akcentēt veselības nozares lielo politisko prioritāti, tieši savam premjera amata kandidātam uzticot atbildību par šo politiku. Otrkārt, "Progresīvie" vēlas mainīt līdzšinējo politisko praksi, kad veselības nozares politiskā vadība tiek uzticēta kādam nozares pārstāvim," rakstīts partijas paziņojumā.

Politiskā spēka ieskatā veselības politikas problēmas Latvijā saistītas ar politiskās līderības trūkumu, kā arī politisko korupciju un slikto politisko pārvaldību.

Partijas valde izvirzījusi arī citu ministru amata kandidātus, izveidojot ""Progresīvo" kabinetu".

Sociālās politikas eksperts Viesturs Kleinbergs izvirzīts labklājības ministra amatam; Londonas Ekonomikas skolas absolvente sociālajā politikā un Iespējamās misijas skolotāja Antoņina Ņenaševa izvirzīta izglītības ministres amatam, juriste, feministe, cilvēktiesību eksperte, Daremas universitātes absolvente un arodbiedrības vadītāja Dace Kavasa izvirzīta tieslietu un iekšlietu ministres amatam.

Ekonomikas ministra amatam izvirzīts politologs un uzņēmējs Ervins Labanovskis, finanšu ministres amatam izvirzīta politoloģe un Līdsas universitāti absolvējusī ekonomiste Sandra Martinsone.

Satiksmes ministra amata kandidāts ir politologs un uzņēmējs Ansis Dobelis; vides ministra amata kandidāts – vides speciālists Edmunds Cepurītis.

Savukārt zemkopības nozari partijas vēlas uzticēt vides un cilvēktiesību aktīvistei Janai Simanovskai, ārlietu nozari – politologam Mārim Indulim Graudiņam, kultūras nozari – kultūrteorētiķim un mākslas kuratoram Kasparam Vanagam un aizsardzības nozari – drošības un aizsardzības ekspertam, politologam Olevam Nikeram.

Partija otrdien prezentēja arī savu vēlēšanu programmu. Par prioritātēm partija izvirza veselības aprūpes un sociālo drošību, jaunu zaļo politiku un viedu ekonomiku, kuras izaugsme vērtējama pēc Starptautiskā laimes indeksa kritērijiem.

"Progresīvie" tika dibināti 2017.gada februārī. Tā izveidojās uz biedrības pamata, kas ar tādu pašu nosaukumu darbojās jau kopš 2011.gada.
.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!